ЈУБИЛАРНА, 30. хуманитарна манифестација Фонда хуманости "Вечерњих новости" - "Нај торте", одржаће се у недељу од 10 до 17 часова у ТЦ "Делта сити" на Новом Београду. Тако ће се, прекосутра, хол овог центра претворити у царство торти, а слатке ђаконије красиће многобројне штандове.

У традицији која се наставља и ове године, више стотина наших читалаца приказаће занимљиве и укусне торте. Након завршеног такмичења, најсрећнији, ипак, биће малишани из 14 домова за незбринуту децу у Београду и Панчеву. Како традиција налаже, најмлађима без родитељског старања биће поклоњене све торте.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Лане нам долази увек у исто време: Породица Васиљевић припитомила младунче Руби, а прича о овој госпођици дирнуће вас у срце (ВИДЕО/ ФОТО)

Када се у недељу отворе врата "Делта ситија", све ће већ бити спремно. Више од 300 учесника из свих крајева Србије, Црне Горе и Републике Српске изложиће најмаштовитије слаткише који ће измамити осмехе многобројним клинцима и клинцезама о којима нема ко да брине. Биће то дан претворен у право краљевство торти. Слаткише ће красити ликови из омиљених "Дизнијевих" цртаћа, принцезе и принчеви, животиње... Незаобилазне су и слатке варијанте чувених суперхероја, али и новогодишњих мотива попут Деда Мраза, ирваса са санкама, Снешка Белића, украсних јелки...

Ова хуманитарна акција "Вечерњих новости" традиционално има и такмичарски карактер, па ће пред стручним жиријем поново бити тежак задатак да изаберу најлепшу торту.

- Ми из Фонда хуманости "Вечерњих новости", као једног од главних организатора избора за "Нај торту", увек се трудимо да до свих малишана стигне подједнако торти - каже Дивна Чанаћевић, председница Фонда. - За нас нема веће среће него кад видимо колика је радост деце којима је ово јединствена прилика да пробају торте. С обзиром на то да су све жене и посластичари увек добре воље и да се увек потруде да торте украсе омиљеним дечјим мотивима, јасно је зашто измаме искрене осмехе најмлађима. Од срца се захваљујемо свим женама које већ годинама жељно ишчекују ову акцију, као и донаторима који нас увек радо подрже и буду део тима наше акције.

Спонзори су и ове године за све вредне учеснике припремили поклоне, а посебни дарови издвојени су за оне најбоље.

СВИ СУ ПОБЕДНИЦИ

У ХУМАНОЈ акцији "Нај торте" сви излагачи су победници, али ће вредне руке и труд хуманих посластичара оцењивати и стручни жири. Свечано проглашење победника планирано је за 13 часова.