Живимо у страху да ће нам се кућа сваког часа срушити: Милошевићи морају да се иселе из трошног дома јер је небезбедан, немају где, а зима куца на врата

М. БОШЊАК

07. 11. 2019. у 16:02

Живимо у страху да ће нам се кућа сваког часа срушити:  Милошевићи морају да се иселе из трошног дома јер је небезбедан, немају где, а зима куца на врата

УРУШАВАЊЕ Попуцали зидови куће у Брђанима Фото М. Бошњак

Муке Верице Перовић и Владимира Милошевића из Брђана

КУЋА им се урушава, без посла су и икакве наде у бољи живот. Велика стрепња и страх од предстојеће зиме свакодневица су Верице Перовић (63) и њеног сестрића Владимира Милошевића (39) у Брђанима код Горњег Милановца.

Да им је трошна кућа више претња него сигурни дом, 21. октобра је потврдила и грађевинска инспекција. Мишљења су да објекат више није безбедан за становање, па су издали решење којим Верици и Владимиру забрањују да у њему живе. Тако се неспокој ово двоје невољника, увећао, а зима само што није покуцала на врата.

- Годинама живимо у страху да ће се дотрајали, попуцали зидови стари више од 60 година, сваког часа срушити - прича Верица.

- Повремено сам живела код рођаке у Кривој Реци, док је Владимир остајао у рушевној кући, јер нема где! Он посла нема, надничи кад му се укаже прилика, а ја сам инвалид. Живимо од 10.200 динара социјалне помоћи.

Не нада се наша саговорница бољим данима. Непрекидно стрепи да им се кућа не сруши и много страхује за сестрића.

- Није ми због себе - тихо говори Верица. - Имам трећи степен инвалидности, па често боравим у болници где имам и смештај и оброке. Могла бих, можда, у старачки дом. А где ће мој Владимир? Отац му је погинуо када је имао три године, а 2004. му је умрла мајка. Има само мене, а немоћна сам да му помогнем.


ПРОЧИТАЈТЕ И:Lane nam dolazi uvek u isto vreme: Porodica Vasiljević pripitomila mladunče Rubi, a priča o ovoj gospođici dirnuće vas u srce (VIDEO/ FOTO)Обраћала се наша саговорница Центру за социјални рад, где су јој рекли да не могу да им обезбеде смештај. Покуцала је и на општинска врата, али је добила одговор да локална самоуправа тренутно не располаже никаквим привременим смештајем, осим ако можда нешто искрсне.


МУКЕ Верица Перовић


ПОМОЋ

ЗА помоћ Верици Перовић и Владимиру Милошевићу из Брђана, отворен је жиро рачун број 155-4100180477623-59 у Халк банци.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације