Најважније за мене је да слушам жену: Кошаркашки тренер Владислав Лучић о пензионерским данима

И. ЈАКОВЉЕВИЋ

07. 11. 2019. у 15:00

Најважније за мене је да слушам жену: Кошаркашки тренер Владислав Лучић о пензионерским данима

Владислав Лале Лучић Фото Н. Скендерија

Најбитније за пензионера је да ујутру зна шта ће радити тог дана и да има неку рутину, каже искусни спортски радник

ПРВИ контакт са Владиславом Лалетом Лучићем (78), искусним кошаркашким радником, изгледао је овако:

- Извини, на састанку сам, позови ме мало касније.

Прва помисао - свака му част. Има људи који оду у пензију, али се никада не пензионишу.

При новом контакту, спонтано се наметнуло: Ви и даље радите?

- Активан сам, како да не. Мање састанчим, више путујем, али ни налик као раније. Био сам недавно на семинару у Палерму. Путујем по Африци у оквиру пројекта ФИБА Африка, где са младим тренерима из Србије држим кошаркашке клинике на разне теме - каже за "Пензионер" искусни тренер кога у Нигерији, где је провео неколико професионалних сезона, зову оцем нигеријске кошарке.

Из разговора са некадашњим играчем и тренером Црвене звезде, али и Партизана, стичемо утисак да пензија за људе из спорта долази само на папиру. Лале, међутим, открива какви су његови пензионерски дани:

- Најбитније за пензионера је да кад устане ујутру зна шта ће тог дана да ради, а моја најважнија ствар, поред тога, је да слушам жену. Имам свакодневну рутину. Састајем се са својом спортском екипом сваког радног дана у исто време, на истом месту, за истим столом. Изборили смо се и за пензионерски попуст. Бистримо спорт и политику. Ђоковић нас редовно радује и љути. Ако неко има здравствени проблем, онда ја предњачим са саветима, ако је у питању правна тема, експерт за то је наш узор још из младости Мића Бјелић, звездаш са дипломом Правног факултета.

Милина је разговарати са људима попут Лучића, који пензионерске дане "возе" са огромним искуством као да им ништа у животу не фали.

- Пензионери морају да живе како се мора, јер од њих мало шта зависи. Ми смо генерација која је навикла и на добро и на лоше. Били смо у младости гладни и знамо шта је када се нема.

ВАЖАН САСТАНАК

СВАКОГ дана у подне у центру престонице Лучић има "важан састанак".

- Већина су звездаши, знамо се и више од пола века. Долазе Бата Ђорђевић, Мића Бјелић, Драгослав Ражњатовић, Божа Маљковић, Миленко Ашкић, играч чувеног Ушћа и најбољи играч свих времена Новог Београда. Сврати и Бата Радовић, а имамо и дописног члана из италијанског Варезеа Зорана Стевановића. Е, он је партизановац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације