ЈЕДНА Кинескиња је у 67. години на истоку Кине родила здраву девојчицу, поставши тако потенцијално најстарија држављанка те земље која је родила дете зачевши га природним путем.


Жена коју су медији назвали "Тиан", родила је у петак царским резом здраву девојчицу у провинцији Шандонг, јавили су локални медији.


Лекари породилишта у граду Заоџуангу потврдили су да се 67-годишња пензионисана лекарка породила у њиховој болници, у којој је некада и радила, а портпарол је навео да је жена затруднела природним путем пошто је користила своје познавање медицине да на себи примени традиционалнои кинески начин за лечење неплодности, наводи ЦНН.

"Дете је дар са неба за обоје", рекао је 68-годишњи супруг госпође Тиан за портал

guancha.cn.


Енглески дневни лист "Global Times" пише да је брачни пар девојчици дао име "Тианци", што значи "Дар са неба".


Ако се потврди да је госпођа Тиан зачела природним путем, њена трудноћа биће евидентирана као светски рекорд.


Према Гинисовој књизи рекорда, најстарија жена која је 1997. године родила природно зачето дете је Британка, а дете је на свет донела у 59. години живота.


Светски рекорд још увек држи Мариа дел Кармен Боусада Лара из Шпаније која је уз помоћ вештачке оплодње 2006. године родила близанце у 67. години живота. Две године након тога умрла је од карцинома.


Локални дневни лист "Jinan Times" пише да је госпођа Тиан већ мајка двоје деце. Једно од њих је син рођен 1977. године непосредно пре ступања на снагу политике једног детета, чији је циљ био сузбити превелик природни прираштај становника Кине. Недавно је та политика ублажена, па је свим паровима омогућено да имају двоје деце.


Овај брачни пар има и ћерку, и неколико унучади, од којих је најстарије напунило 18 година.


Како пише ЦНН, деца су се противила томе да њихови родитељи добију још једно дете. "Моја ћерка је чак рекла да ће, ако донесем на свет ову бебу, прекинути све односе са нама", рекла је Тиан за ЦЦТВ.

(Б92)