ЦЕО СВЕТ ПРИЧА О ЦРВЕНОЈ ЗОРКИ ИЗ БОСНЕ: Мужу и себи подигла споменик у тој боји а кад будете видели кућу заболеће вас очи (ВИДЕО)

Novosti online

19. 10. 2019. у 22:17

ЦЕО СВЕТ ПРИЧА О ЦРВЕНОЈ ЗОРКИ ИЗ БОСНЕ: Мужу и себи подигла споменик у тој боји а кад будете видели кућу заболеће вас очи (ВИДЕО)
Домаћи, а и светски медији данас пишу о Зорици Реберник (67) која живи у Брези недалеко од Тузле
Домаћи, а и светски медији данас пишу о Зорици Реберник (67) која живи у Брези недалеко од Тузле. Зорица је за Н1 телевизију испричала причу о својој невероватној љубави према црвеној боји и она сада обилази свет, док се она поноси новим надимком: "Црвена дама из Босне".

Зорица, наиме, каже да је у својој 18. години схватила да обожава црвену боју и да жели да живи окружена њом. Свој план спровела је у дело дословно. Тако је већ деценијама свака ситница у њеној кући црвене боје - од отирача и метле, преко зидова, тањира и шољица, а дошло је дотле да је подигла и надгробни споменик за себе и супруга у овој боји.

Једини детаљ у њеној и Зорановој кући који није црвене боје је радијатор, и то само један. Зорица је после много молби свог супруга попустила и допустила да он остане бео.

- Када сам напунила 18 или 19 година добила сам снажну жељу да носим црвено - рекла је Зорица за Ројтерс, додајући да јој ова боја даје осећај снаге и моћи.

Зорица је иначе учитељица у пензији, а док је радила, и својим ученицима је куповала предмете и одећу црвене боје. Ако неки црвени комад није могла да нађе у околини, није јој било тешко да путује да би га набавила.

- По Истанбулу ишла сам, доста у Мађарску. Били смо у Италији. Ма света и света смо обишли. Ћерка ми је 23 године у Лас Вегасу и ту идем, по Немачкој. Свуда су ме упознали и сви трче и носе: Има ово црвено, има оно. Ја не питам за цену. Битно је да је црвено и ја купујем - признаје Зорица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Р.Српска

19.10.2019. 23:37

могу само замислити колико јој је миж попио кафетина ....