ОВО ЈЕ НАЈМОНСТРУОЗНИЈИ УБИЦА У СФРЈ: Жртве давио па од узбуђења губио свест, тела палио у пећи

Новости онлине

17. 10. 2019. у 19:40

ОВО ЈЕ НАЈМОНСТРУОЗНИЈИ УБИЦА У СФРЈ: Жртве давио па од узбуђења губио свест, тела палио у пећи

Фото: YouTube Printscreen

Новине су писале да је овај возач виљушкара спалио шест жена
По начину на који је ликвидирао своје љубавнице и познанице, Метод Тробец је сигурно најзлогласнији југославенски убица.


Новине су писале да је овај словеначки возач виљушкара спалио шест жена. Називале су га монструмом, демоном, сексуалним манијаком, човеком-звери.


Ко је заправо Метод Тробец?


Тешко је одговорити на ово питање. Послужићемо се зато Фројдом који је рекао:"Детињство је отац човека!"


Рођен је 6. јуна 1948. године у Планини при Хорјулу, као ванбрачни близанац из треће, нежељене, трудноће своје мајке, удовице Марије Тробец. Отац му је био старији и ожењен човек, Андреј Маловрх из села Ровта. Бојећи се сеоских оговарања и срамоте, јер је већ имала двоје ванбрачне деце, Марија је намеравала да сакрије од света Метода и његову сестру Цирилу, пише "Express.hr".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Шта претвара човека у серијског убицу


Њихов отац то није допустио. Деца су расла у једној несређеној породици. Метод је као дечачић каснио у развоју за својом сестром. Проговорио је тек у четвртој, а проходао у петој години. Школу је завршио у Лучанима као лош ученик. Учитељица је тврдила да код куће ништа није учио и да га је мајка лоше одгајала. Био је затворен, себичан, ћудљив, усамљен, без пријатеља, превише везан баш за мајку. Она га је волела јер јој је помагао у њиви и у шуми.


Он би понекад убијао залутале псе и болесне мачке, мада његов полубрат Рајко тврди да се Метод ужасавао клања стоке и крви. Сељаци из Ровта памте да су Тробецови живели скромно. Када је Метод напунио четрнаесту, један комшија га је окривио за паљење суве траве. Дечак је због тога приведен у полицију, што га је тешко погодило. Четири године касније, међутим, Метод Тробец је у Медводама "позајмио" мопед. Тако је са осамнаест година и званично дошао у сукоб са законом и био кажњен условно на тридесет дана затвора.


Године 1968. Метод је већ момак од двадесет година, кратких јаких ногу, широких леђа, стаменог врата, густе црне косе, једном речју, леп регрут. Војни рок је служио у Краљеву и Лесковцу "без проблема". По повратку из ЈНА, живео је шест месеци код мајке, а онда се запослио на љубљанској железничкој станици и отишао од куће. Незадовољан малом платом, Тробец је почетком седамдесетих кренуо у свет.


Пуне четири године радио је у штутгартској фабрици аутомобила Порше. Ту, у СР Немачкој, научио је ауто-лимарски занат, али и сазрео као мушкарац. Неко време се забављао са једном женом, пет година старијом од себе. Занимале су га, изгледа, само старије и искусне жене. И када је повремено долазио на годишњи одмор у Љубљану, Тробец се "дружио" са женом која је могла да му буде мајка.


Када се 1974. вратио у домовину, Метод Тробец се и оженио овом 22 године старијом женом. Неко време живели су заједно у новој кући Марије Тробец, на брду усред Долења Вас. Мајка га је тада често грдила што живи са женом која има двоје одрасле деце. Метод је мајчине прекоре ћутке прихватао. С друге стране, био је груб према својој супрузи.


Више пута ју је тукао, а једном ју је са столице бацио на под пред мајчиним очима. Поред грубости, Метод је у то време све чешће показивао склоност и према туђим стварима. У једном позоришту украо је лустер. На љубљанској аутобуској станици варао је и пљачкао старије жене. Покушао је да на превару присвоји изнајмљени аутомобил из СР Немачке, али га је полиција открила. Због тога је био и осуђен на тринаест месеци затвора. Тада му је, по свему судећи, "пукао филм".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јабуковачки убица користио интернет да направи пригушиваче


Још док је био у притвору, Тробец је почео да показује знаке психичке нестабилности. Вршио је велику и малу нужду у кревету. Лекари су утврдили да пати од Гансеровог, тј. затвореничког синдрома.


Метод Тробец убио је у Словенији пет жена. Његова прва жртва била је Вида Марковчић коју је убио 1976. године, а остале четири жртве упознао је у кафићима. Све су убијене на исти начин.


"Када сам дошао до врхунца љубави, почео сам да је хватам, ударам и стежем за врат, као и оне жене пре ње. Тада сам се онесвестио од узбуђења. Кад сам се освестио, она је била крвава и мртва!" , описао је на суду Тробец свој начин убијања осталих жена и последње жртве Зорке Николић.


Након што би их задавио, Тробец је жене раскомадао и спалио их у пећи коју је имао у кући.


Злогласни серијски убица ухапшен је сасвим случајно 1979. године, кад је полиција претресла његову кућу након што је безуспешно покушао да опљачка немачког туристу који је запамтио број таблица његовог аутомобила.


Он је осуђен на смртну казну 1980. године, али је после ревидирања поступка осуђен на 20 година затвора. Тробец је извршио самоубиство 2006. у затвору.

(Express.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Radnik

12.11.2019. 14:45

@Ролекс. - Da, uhvaćen i zatvoren. Danas, u demokratiji, dobio bi nanogicu.

nikola vlahović

18.10.2019. 14:55

U Sloveniji je bio grafit: "Treba je babe kurit pač, živeo Trobec naš kurjač".