Близу стотинак такмичара узело је учешће на Првом Еспортс турниру, такмичењу у видео играма, који је почео данас у Митровачком двору у Северној Косовској Митровици.

Главни циљ пројекта Еспортс турнира је да обавести јавности о потенцијалу и величини индустрије видео игара. Сви смо свесни потенцијала гаминг индустрије. Термин одржавања турнира пажљиво је одабран када већина студената још није почела са свим академским обавезама, каже за Косово Онлајн Лазар Станић из Арес Гаминга.

Захвалност за препознавања значаја оваквог догађаја и помоћи око организације, изразио је његов колега из Арес Гаминга Угљеша Живулов.

"Веома смо поносни што смо захваљујући помоћи председника Привременог органа општине Косовска Митровица, градских челника и спонзора пројекта учинили наш град инованативним пиониром Еспортс турнира, јер смо први домаћини оваквог такмичења на територији Косова и Метохије. Такође, захваљујем се учесницима којима је пре свега љубав према играма била додатна мотивација да турнир буде успешан”, поручио је Живулов.

Организатори кажу да ће се вечерас одржати завршница у категорији ЦСГО, док је финале Дота2 заказано за сутра у 15 часова, а најбоље екипе ће изборити место међу ТОП4 тима на ЛАН завршници.