ЕРДОГАНОВА ЖЕНА У КУПОВИНИ: За њу креме од хибискуса и семенки грожђа, а за мужа чај од липе (ФОТО и ВИДЕО)

А. МИКАТА

10. 10. 2019. у 17:00

ЕРДОГАНОВА ЖЕНА У КУПОВИНИ: За њу креме од хибискуса и семенки грожђа, а за мужа чај од липе (ФОТО и ВИДЕО)

Фото Институт "Др Јосиф Панчић"

Прва дама Турске потрошила сто евра у Институту "Др Јосиф Панчић", где је провела сат и по
ЕМИНА Ердоган, супруга турског председника, током посете Београду "побегла" је од протокола како би купила "анти ејџ" креме за подмлађивање за које је чула да их користе Српкиње.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Тамара Вучић и Еминa Ердоган отвориле изложбу фотографија у Београду

Када је одлазила из Србије у коферу прве даме Турске, поред бројних поклона, налазиле су се и креме, лосиони, уља и многи други препарати направљени од биљака које расту у Србији. Укупна вредност крема хибискуса и семенки од грожђа за подмлађивање лица, рицинусовог уља за трепавице, лосиона за косу од коприве, капсула од матичњака и чајева од липе прелази сто евра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЕРДОГАНОВА ЖЕНА "БАНУЛА" НА БАЈЛОНИЈЕВУ ПИЈАЦУ: Частила сам Емину "шећерцом"

- Емина Ердоган је изузетно пријатна жена, веома негованог лица и невероватно је леп утисак оставила на нас - каже Љиљана Басуровић, шефица апотеке Инситута "Др Јосиф Панчић".- Инсистирала је да плати оно што је одабрала, коштало је више од 12.000 динара и дали смо јој фискални рачун. Када је завршила са куповином задовољно је протрљала руке!

РАЗГРАБИЛИ ПОКЛОНЕ ЕМИНА Ердоган је купила и чај од липе, јер њен супруг воли да га пије. Туркиње које су биле у њеном друштву тражиле су да попију црни чај. Поклоне који су спремљени за прву даму Турске разграбиле су жене из њене пратње.

Пре куповине, супруга турског председника обишла је Институт "Др Јосиф Панчић", и то на њено инсистирање, јер ова посета није била предвиђена према протоколу.


- Пријатно смо били изненађени када су нам рекли да је тражила да посети Институт, а случајно се десило да смо је дочекале све саме жене - напомиње Душка Секулић из Института.- Примиле смо је у библиотеци, али је инститирала да види лабораторију и како изгледа производња. Она је са пажњом све разгледа и постављала питања. Млели смо пред њом ланено уље за креме за лепоту, а она је питала шта радимо са остатком уља? Када смо јој реле да се користи за ђубриво, питала је зашто од њега не месимо хлеб? Питање је потпуно на месту, јер је ланено уље одлично за рад црева.


Прва дама Турске је и лично одабрала да се у крем умеша екстракт српске камилице за умирење коже, али и жалфије, која подмлађује лице и брише боре.

- Све је мирисала и испробала на длану, а нарочито се заинтересовала за "антиејџ" крему за лице на бази ароније - истиче Секулићева.- Пошто није чула за аронију показале смо јој како изгледа и онда је тражила да купи неке креме.

Емина Ердоган је Институту поклонила сребрни тањир са мотивима лала који се могу видети на Плавој џамији у Истанбулу. Иначе, особље Абасаде Турске редовно купује чајеве најпозантијег српског биљног инситута, а често су слали и пакете у Турску.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Lola sa Begeja

10.10.2019. 22:12

Svašta...!!Insistirala da plati...!!!;jok...šta je trebalo,da ih dobije dzabe...!!