НЕВЕРОВАТНА ЖИВОТНА ПРИЧА: Има две вагине и две материце, доктори су јој рекли не, а она се ипак породила

NovostiOnline

06. 10. 2019. у 16:15

НЕВЕРОВАТНА ЖИВОТНА ПРИЧА: Има две вагине и две материце, доктори су јој рекли не, а она се ипак породила

Фото: Илустрација/Depositphotos

За своју несвакидашњу анатомију, Еленор је сазнала пре пет година, након што је, као слободна жена, отишла да замрзне своје јајне ћелије
Будући да јој је речено да има две вагине, две матрице и два грлића материце, Еленор Роу се плашила да никада неће моћи да постане мајка. Међутим, ова жена од 36 година је остварила своју највећу жељу, иако су прогнозе доктора биле другачије.


За своју несвакидашњу анатомију, Еленор је сазнала пре пет година, након што је, као слободна жена, отишла да замрзне своје јајне ћелије.


Доктори су одстранили зид који је делио две вагине. То се десило 2015. године, док је следеће године упознала будућег супруга Криса.


Пар је желео дете, иако су Еленор доктори рекли да су мале шансе за такав исход. Њено стање се назива "утерус диделпхyс" - матерична аномалија где је материца у виду двојног органа са два грлића, и, две вагине.

Након што су покушали све што су могли, пар је сазнао да је Еленор трудна у новембру 2018. године, а здрава беба Имоџен Хоуп је рођена пре три месеца.


- Не могу да верујем да сам жива више од три деценије и да нисам знала шта се све дешава у мом организму. Претходни тестови никад нису показали овако нешто. Бринула ме је плодност. Кад се Имоџен родила, једноставно нисам могла да поверујем - истиче Еленор.


Ово ретко стање јој се заправо створило док је била фетус, и деси се једној у 3.000 жена. Услед ове аномалије, жене могу да имају децу, али имају већу шансу да побаце, да се породе пре рока или да крваре у току трудноће.


ПРОЧИТАЈТЕ И:  За три године 1.500 беба више


- Била сам збуњена кад ми је први пут речено. Одувек сам се осећала нормално. Једино што ми менструација није била регуларна. Тампони нису били довољни да покупе сву крв, а сад схватам да је то додатно крварење било из друге вагине. Пре Имоџениног рођења сам једном и побацила - напомиње Еленор.


Царским резом, Имоџен се родила кад је Еленор била у 35. седмици трудноће.


- Тврдоглаво је издржала, упркос ономе што су доктори прогнозирали. Овом причом желим да на неки начин дам наду другим женама. Све је могуће. - закључује Еленор,
преноси Телеграф.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Niko

06.10.2019. 20:14

Prica za malu decu... Devojke idu od 14g na preglede.. A tamo bi svako od njih video da nesto nije normalno, a ova njena prica nedrzi vodu