Темељи бољег живота за породицу Симић

Д. З.

02. 10. 2019. у 06:45

Темељи бољег живота за породицу Симић

Срђан Поповић полаже камен темељац

У Лепини код Грачанице гради се шеста кућа за расељене; Поповић: Под новим кровом до краја 2019. године

ПОЛАГАЊЕМ камена темељца, у Лепини код Грачанице на КиМ, почела је изградња куће за расељену четворочлану породицу Милана Симића. Реч је о последњој од шест кућа које Општина гради за социјално угрожене и расељене породице, али и младе брачне парове, а камен темељац новог дома за породицу расељену из Штимља положио је Срђан Поповић, председник општине Грачаница.

- Сваки нови темељ значи будућност на овом простору. Последњу кућу у овој години градимо породици Симић, која је заслужила да има свој дом. Знамо кроз шта су све прошли, тако да сам веома срећан што смо успели да им помогнемо на адекватан начин. Знамо да су им и деца незапослена, то ћемо у неком наредном периоду да решимо - казао је Поповић и истакао да је план локалне самоуправе удомљавање сваке породице којој је потребан кров над главом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Цабине руже доносе радост


Поповић је рекао и да се на овоме неће стати.

- Већ сам разговарао са својим тимом да за наредну годину, како знамо и умемо, направимо план изградње нових кућа, да усрећимо још неколико породица. Надам се да за две године неће више бити људи којима ће бити потребна наша помоћ за кров над главом - рекао је Поповић и најавио да ће свих шест кућа бити завршене и усељене до краја године.


Милан Симић


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације