"Продајем кућу, 140 квадрата и 10 ари плаца, село Бела Вода Крушевац, легализација извршена. Купци: Шиптари, Муслимани. СРБИ НЕ!"

Овакав оглас, са бројем телефона извесне Миленије, кружи друштвеним мрежама и изазива различите реакције. Сама чињеница да Срби нису пожељни као купци, многе је и узнемирила.

Власница куће, Миленија Николић (64) каже за "Новости" да је оглас дала из ината и то због чињенице да је изгубила судски спор са комшијама, које је тужила сматрајући да је бука коју производе услед обраде камена - несносна.

- Спор је вођен од 2011. до пре пет месеци и ја сам приморана да платим 180.000 динара на име судских трошкова - каже нам Миленија, која има многобројне замерке на вештачења, трајање самог процеса и на саму пресуду, коју оцењује неправедном. - Не преостаје ми ништа друго него да продам кућу и тако измирим све што ми је одређено да платим.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЉУБАВ СРПКИЊЕ И АЛБАНЦА ИЗРОДИЛА ПОРОДИЧНИ БИЗНИС: Нема хлеба без бесаних ноћи


Миленија са супругом Слободаном у родној Белој Води живи од пролећа до почетка грејне сезоне, када прелази у Београд, где су обоје радили до одласка у пензију. Кућа која је понуђена на продају почела је да се се гради 1984, а интересовања "несрба" већ има.

Миленија Николић: Већ имам три озбиљна купца


- Већ имам три понуде и када неко буде био баш заинтересован, доћи ћу у село да му покажем кућу - каже Миленија. - Могла сам да узмем камење и да гађем комшије, али сам се цивилизовано обратила институцијама које не ради ништа. А ако они не раде ништа, што ја не бих продала кућу коме год хоћу.


ЛИЧНИ МОТИВ

МЕШТАНИ села Бела Вода претпостављају да је реч о неком личном мотиву, а не стварној нетрпељивости према српском народу. Како сазнајемо, оглас за продају куће лепљен је пре свега у Крушевцу. Становници Бријанове улице, у којој је оглас био залепљен на стуб електричне расвете испричали су нам како је скинут пре неколико дана.