Прогноза која ће вас обрадовати: После михољског лета иде блага зима

Новости онлине

28. 09. 2019. у 17:52

Прогноза која ће вас обрадовати: После михољског лета иде блага зима

Фото: Танјуг

Према сезонској прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, пред нама је топао и просечно сув октобар, док ће зима бити блага
Према сезонској прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, пред нама је топао и просечно сув октобар.

Јутарње температуре биће изнад вишегодишњег просека. У Београду и широј околини предвиђа се вредност октобарске средње минималне температуре ваздуха од 9.8 степени.

Средња максимална температура ваздуха у октобру биће у границама вишегодишњег просека, па ће тако у Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током октобра бити око 18.4 степени.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Европска ноћ истраживача науком одушевила целу Србију

Количина падавина у октобру ће бити у границама вишегодишњег просека.

Новембар ће, тврде метеоролози бити топлији и просечно влажан. Јутарње температуре ће, као и у октобру, бити изнад просека, те ће јутарња температура у Београду и околини бити око 4.7 степена.

Просечна максимална температура кретаће се око 11 степен

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

bob

05.10.2019. 22:55

Kao i svake godine, sve vam je isto i uvijek nema nista od toga. Znaci opet da ocekujem Jesen kako treba i pod normalno hladnu zimu.

Milorad

06.10.2019. 18:53

Pa ljudi u oktobru i ne treba da bude zima, pa cak ni u novembru. Zima je prava pocinjala nekada, i tacna kao sat, a to je 18-tog ili 19- tog decembra, znaci u oci Sv. Nikole ili na samog Sv. Nikolu.