Једно свадбено весеље у Никшићу за тили час се претворило у кошмар. И то све због политике! Две породице, чију децу је љубав спојила, неочекивано су заратиле само због наручене песме "Српкиња је мене мајка родила"! А све се дешавало у Парохијском дому, након обављеног венчања, где је младенце чекала свадбена торта, која је, нажалост, остала нетакнута.

Прича се да је договор био да весеље прође без "националистичких" песама, али је домаћину свадбе, свекру, прекипело када је прија два или три пута наручивала исту песму. Он је наводно упозорио присутне да је "доста тих песама, јер је ово Црна Гора"! Настало је комешање родбине и пријатеља, а револт је кулминирао када је брат младе устао, узео сестру за руке и извео је са весеља уз поруку - "хвала пријатељи".

Прочитајте још - МЛАДОЖЕЊА ЗАПУЦАО, СВАДБА ПРЕКИНУТА!Полиција дошла на свадбено весеље у Новом Саду по пријави

Нешто касније, несуђени свекар, ишчупао је музичарима каблове из утичница, говорећи: "Ви сте за све криви!"

- Ја певам оно што ми се наручи - одговорила је кратко певачица.

Драма двоје младенаца имала је наставак. Несрећна девојка побегла је до оближње цркве Светог Василија Острошког, села на степениште и дуго оплакивала пропали свадбевни дан ком се само неколико сати пре радовала. Нажалост, несрећна политика "оверила" је њихову судбину. Никшићани, ипак, верују да ће љубав надвисити поделе и да ће њих двоје у будућности срећу заједно градити.

Фото Илустрација

НА ДВЕ СТРАНЕ

ПОСЛЕ свадбеног краха, младенци су пошли својим кућама - на две стране. Иако се у Никшићу чуло да су се они већ после три сата брачног живота развели, "Новостима" та прича није потврђена, али ни демантована.