АПСОЛУТНИ енигматски шампион Србије је Зоран Радисављевић Зорадис. Овај Новосађанин је победио у сва три такмичарска "окршаја" наше загонеташке елите, окупљене у Врњачкој Бањи на 19. сусретима енигмата Србије, одржаним од 13. до 15. септембра.

Сусрети енигмата су већ годинама место "суочавања" стваралаца најбољих укрштеница, анаграма, осмосмерки, ребуса, скандинавки и осталих загонетака, из Србије, али и гостију из региона. На овим сусретима било их је више од 50. Осим што размењују искуства и промовишу најновија достигнућа и публикације, они се ту такмиче у три дисциплине (састављање загонетака, састављање анаграма и решавање загонетака), за које логично важе много строжи критеријуми, него за енигматику која се објављује у медијима.

Прочитајте још - Укрштенице у три димензије!

Компанија "Новости", као издавач најстаријег и најугледнијег српског енигматског листа "Новости Енигма", традиционално је један од дародаваца награда најуспешнијим такмичарима. Члан жирија, који је оцењивао "учинак" енигмата, ове године био је Небојша Вучинић, одговорни уредник "Енигме". Најбољи радови са ових Сусрета биће објављени у "Енигми".

Српске енигмате су се традиционално дружиле и са становницима и гостима града домаћина Сусрета, па је одржан и паб-квиз у кафићу "Квин", где је међу осам пријављених екипа била најбоља она с именом "Птице станарице".Зоран Радисављевић