Аустралију, према неким статистичким подацима, наводе као идеалну земљу за наш народ. Разлог томе је што се већина нашег исељеног друштва одлучило управо за ову земљу. Шансе за запослење у повољна клима су неки од разлога што се људи одлучују за Аустралију. Такође, добијање визе за Аустралију је лакши процес од других земаља и притом добијате многе повољности. У настваку погледајте које су то повољности и шта вам је све потребно како бисте аплицирали за визу.


ВИЗЕ ЗА СТУДЕНТЕ


Аустралија је веома погодна за младе људе. Тамо се налазе неки од најбољих универзитета и то је сврстава међу најпожељније државе за студирање. Тачније, према истраживањима чак 8 од 100 најбољих универзитета се налази баш у Аустралији. Поред добрих универзитета, Аустралија нуди мултикултурност због чега се интенационални студенти осећају боље и безбедније. Уколико желите да будете део свега овога потребно вам је следеће. Наравно, пре свега је потребно да упишете жељени факултет како бисте добили студентско здравствено осигурање.

Када добијете доказ о упису потребно је да доставите и доказ о поседовању довољно средстава како бисте се издржавали док студирате. Уколико немате извор прихода и не можете сами да се издржавате, ту вам могу помоћи неке од повољности које нуде аустралијске визе. На своју студентску визу можете додати још једног члана који ће ићи као ваш старатељ тј. пратиоц. Ова виза се зове виза за пратиоце и потребно је да донесете доказ да сте студентов родитељ или старатељ и да имате средства за издржавање студента. Како припрема докумената може да буде стресна и понекад конфузна, најбоље је ангажовати адвокатску канцеларију и са својим адвокатом прећи све што је потребно за аплицирање како бисте смањили шансу за одбијање визе. Адвокат ће вам бити сигурност у то да сте се спремили добро и да имате све што вам је потребно.


ВИЗА ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ


Ако сте се одлучили да своју породицу преселите за Аустралију а притом сте власник радне визе то можете учинити на сличан начин као и за визу за пратиоце. На своју радну визу можете додати чланове своје породице. Добра ствар је да не морате бити венчани са својим партнером већ је довољно да будете у де фацто вези. О свом партнерском односу ћете доставити доказ и ваш партнер ће моћи да ужива иста права као и ви. Такође, за децу постоје и посебне погодности ако сте власник перманентне визе а то је да школовање деце не морате да плаћате ви. Уколико сте власник привремене радне визе школарина за децу у државним установама ће ићи на ваш рачун. Постоје и посебни захтеви када су ваша деца у питању. Дете мора да буде старије од 5 година и млађе од 18 година. Уколико је ваше дете страије од 18 година потребни су докази да и даље зависи од вас и да га ви издржавате. Такође, потребни су и докази да дете страије од 18 година није у браку јер га аутоматски дисквалификује за добијање визе. Као што је случај и са студентским визама и визе за вашу породицу могу бити прилично конфузне. Сва та документација може вам убити вољу за пресељење и због тога је и у овом случају најбоље унајмити адвоката са којим ћете бити сиугрни да радите све исправно. У оваквим ситуацијама можете се ослонити на стручност адвокатске канцеларије и себи умањити шансе да будете одбијени.


ФИНАНСИЈСКИ АСПЕКАТ ПРЕСЕЉЕЊА


Једно је сигурно, а то је да је потребно спремити новац за пресељење у другу државу. То је и случај са Аустралијом. Цена накнаде током аплицирања може износити и преко 500 еура што за многе може бити значајан издатак. Такође, имајте у виду да су ту искључени додатни трошкови као што је на пример набаљвње потребне папирологије. Уколико се одлучите за адвокатску канцеларију да вам помогне у овом процесу и то морате убројити у своје трошкове. Свакако је да није јефтино али један од начина да се покрију трошкови којем људи све чешће прибегавају је откуп сатова. Ово је један од најефективнијих начина да зарадите новац лако и поштено. Ако у свом дому имате сат који не користите или сте можда наследили али га заправо не желите онда пре него што се одлучите да га баците запитајте се да ли заправо нечему вреди. У залагаоницама за златне и сребрне сатове можете добити доста новца који би вам послужио за аплицирање за визу. Златни сатови су вреднији од сребрних али и за срберне сатове такође можете добити доста новца уколико је сат исправан. Имајте на уму да то не мора бити ручни сат већ можете донети и зидни сат, џепни или каминац.