ЗНАМ да вам није први пут да направите овакав подвиг, да некоме спасете живот ван здравствене установе. Ви сте прави пример младим колегама, и ја вам још једном, од срца, честитам.

Прочитајте још:ХРАБАР ПОДВИГ ЛОЗНИЧАНКЕ: Приметила мушкарца како непомично лежи испод моста, па притекла у помоћ

Овим речима дочекао је у уторак министар здравља др Златибор Лончар у свом кабинету медицинску сестру Данку Стошић из Лознице - која је прошле среде указала помоћ Д. М. (65), мушкарцу онесвешћеном испод моста на речици Штири, и тако му, вероватно, спасла живот - и директора Опште болнице у Лозници др Милана Тодоровића.

Прочитајте још: ВЕТЕРИНАРКА ХЕРОЈ: Породила жену крај пута и спасила дете (ВИДЕО)

Министар Лончар је после тога желео лично да захвали овој медицинској сестри, која је својим понашањем дала пример свима, и здравственим радницима, и осталим грађанима, да увек треба прискочити у помоћ. Данка је у уторак на позив министра дошла у Београд, а Лончар јој је честитао што је пружила прву помоћ суграђанину који је непомично лежао испод моста и тако му спасла живот. Такви поступци, рекао је министар, потврђују висок ниво стручности наших здравствених радника, као и њихову хуманост и посвећеност.

- Др Лончар је питао Данку да ли жели сталан посао, а када је она одговорила потврдно, министар је рекао да ће тако и да буде. Договорили смо се да ја спроведем ту процедуру - поносно каже др Тодоровић. - Данкин пријем у стални радни однос је за све нас важан догађај. Сигуран сам да ће она и даље да ради и размишља исто као кад је, без двоумљења, прискочила у помоћ човеку у тешком стању.

Иако са оваквим случајевима раније није имала искуства, Данка каже да би опет учинила исто и помогла сваком ко се нађе у опасности. Она, иначе, ради на неуролошком одељењу Опште болнице у Лозници.

ТРЕМА

Данка, која засад ради на одређено време на неуролошком одељењу болнице у Лозници, каже да се осећа као да је на седмом небу. Према њеним речима, учинила је оно што је у том тренутку осећала и што би увек на исти начин учинила.

- Не кријем да сам имала трему код министра, али ону која обавезује на даљи рад. Сигурно ћу оправдати поверење - каже Данка.