ЛОЗНИЧАНКА Данка Стошић, медицинска сестра на Неуролошком одељењу Опште болнице у Лозници, у четвртак је од готово сигурне смрти спасла суграђанина Драгана М. (65), који је непомичан лежао испод моста на Штири. Док је ишла ка оближњој продавници код "Зелене пијаце", Данка је, за разлику од многих који су пре ње наставили даље правећи се да не примећују непомичног човека, сишла у корито реке и видела да је Драган у бесвесном стању.

- Без размишљања сам му дала вештачко дисање, окренула га у кома положај и убрзо је човек почео да дише, а онда сам позвала Хитну помоћ, која је брзо стигла - каже нам Данка, која у болници ради на неодређено. - Чудно је било видети мене испод моста и мог случајног пацијента, наравно далеко од болнице и било каквих инструмената и лекова. Али, важно је да је човек продисао и да за њега има наде.

Прочитајте још - ВЕТЕРИНАРКА ХЕРОЈ: Породила жену крај пута и спасила дете (ВИДЕО)

Данка је са колегама из Хитне службе кренула да испрати збрињавање Драгана М. у Дому здравља, где му је пружена потребна помоћ, па је, каже, с обзиром на стање у каквом га је она затекла, био "као нов". Лекари и остало особље су честитали Данки, не само на хуманом гесту, већ и што је применила све потребно знање и умеће из медицине и сачувала живот суграђанину.

Не зна се како је Драган М. завршио испод моста, али је родбина, која је стигла у Хитну службу, посведочила да је кренуо на Градилиште, део Лознице, где се налази Служба медицине рада.

- Осећам се срећно и испуњено што сам, како кажу и лекари, сачувала један људски живот - каже Данка, која на Неуролошком одељењу лозничке болнице ради са најтежим болесницима, посвећена пацијентима и професији, и даље радећи на уговоре од по три месеца.