Витезови из више од 20 држава у Манасији од 23. до 25. августа

Бета

понедељак, 19. 08. 2019. у 23:59

Витезови из више од 20 држава у Манасији од 23. до 25. августа

Фото Промо

Бели орлови, витезови из Србије, биће домаћини витешким тимовима и саборцима од којих неки долазе чак из Јапана
Међународни витешки фетивал Деспот Стефан Лазаревић "Just Out" одржаће се од 23. до 25. августа у манастиру Манасија, код Деспотовца, саопштили су организатори. Обележавајући шест векова од када је деспот Стефан Лазаревић саградио једно од најлепших средњовековних здања Манасију, фестивал ће, како је данас саоштено, окупити витешке саборце из више од двадесет држава.

Прочитајте још: ПОРЕДИ СЕ СА "ИГРОМ ПРЕСТОЛА": Пета витешка борба крај зидина манастира Манасије

Бели орлови, витезови из Србије, биће домаћини витешким тимовима и саборцима из више од двадесет држава - из Француске, Русије, Украјине, Румуније, Бугарске, Мађарске, Републике Српске, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Чешке, Словачке, Турске, Аустрије, Данске, Шведске, Норвешке, Белгије, Италије, Аустрије, Јерменије, Судана, Јапана, Ирана…

Прочитајте још: Витез фест: Мегдан на Калемегдану

Како је саопштено, они ће својом витешком опремом, одећом, оружјем и вештинама демонстрирати средњевековно борење, као и ондашњи начин живота у витешком селу које ће бити саграђено подно зидина манастира Манасија и уз леву обалу речице Ресаве.

Највеће изненађење очекује најмлађе у оквиру дечјег села где ће моћи да учествују у стреличарској радионици и учити основе тог спорта али и пуно изненађења у духу времена када су живели принчеви и принцезе.

Посетиоци ће моћи даслушају музички наступ Иване Жигон, Балканике, женског триа "На извору", састава Српски појци, ансамбла француских (Compagnie medivale de St Ouen) и бугарских (Еринеј) извођача средњовековне музике. Организовани су и други културно-уметнички програми а учесници ће наступити прве и друге вечери на великој фестивалској бини.

Улаз на фестивал је бесплатан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације