Ево зашто је УНЕСКО уврстио српско коло у ред светске културне нематеријалне баштине (ВИДЕО)

В.Н.

18. 08. 2019. у 22:17

Ево зашто је УНЕСКО уврстио српско коло у ред светске културне нематеријалне баштине (ВИДЕО)

Фото З. Ускоковић

У амбијенту јагодинског излетишта Поток, а у оквиру традиционалне манифестације "Јагодинско културно лето", као и сваке недеље развило се величанствено српско коло
У амбијенту јагодинског излетишта Поток, а у оквиру традиционалне манифестације "Јагодинско културно лето", као и сваке недеље развило се величанствено српско коло, важан сегмент српске културне традиције, које је и УНЕСКО уврстио у ред светске културне нематеријалне баштине.

Јагодина годинама показује колико је важно чувати и неговати српску народну традицију а 5.000 посетилаца из више градова Србије, показали су колико су жељни да заиграју српско коло.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Divna

19.08.2019. 08:34

Slika sve govori. Staro i mlado, znani i neznani, pojedinci i grupe, i koji umeju i koji ne umeju, a mogu da se okupe zajedno u kolu pa da stvore harmoniju zvuka, pesme i igre i radosti zivljenja. Da traje dok traje, koliko da traje, radost i zajednistvo i harmonija potrebni su svakom čoveku odakle god da je, da sretne drugog čoveka, da bude prepoznat i primećen i da se druži. Pustite sebični i precenjeni individualizam, narcizam, liberalizam, globalizam i uhvatite se u kolo.