Нови живот за породицу Нишлије који се убио због дуга за струју

Б. Грујић

понедељак, 19. 08. 2019. у 18:00

Нови живот за породицу Нишлије који се убио због дуга за струју

Стојановићи пред својом новом кућом у Клеку

Стојановићима изграђен дом у Васе Мискина 5 у Клеку. Средства обезбедила хуманитарна организација "Срби за Србе"

СРЕДСТВИМА хуманитарне организације "Срби за Србе" Славица Спасојевић из села Јелашница код Ниша, удовица Мирослава Стојановића, који се 10. јула прошле године отровао због силних проблема и недаћа у животу - купила је кућу у месту Клек, недалеко од Зрењанина. Уселила се у недељу. Агонији породице Спасојевић, која је прво због рата морала да напусти околину Шеховића 1992, а потом да бежи и из новог дома на Косову 1999, назире се крај. Славица, њена мајка Вела и четворо деце убудуће ће живети у питомини Баната.

Славичин невенчани супруг, како смо писали, убио се због дуга струју од 22.000 динара. Није могао више да поднесе беду и очај који су им годинама били за вратом.

Пресрећни смо и захвални хуманим људима из организације "Срби за Србе", тек смо стигли, али деци се на први поглед свидело и то је најважније - сузних очију коментарисала је Славица Спасојевић, незапослена, самохрана мајка четрнаестогодишњег Кристијана, три године млађег Лазара, осмогодишњег Вељка и ћеркице Кристине, која је напунила шест година.

Славица је, како каже, изабрала Клек јер јој се средина допала, када је летос била у посети код рођених сестара у Новом Саду и Инђији, па је у огласима пронашла приземну кућу са двориштем у Улици Васе Мискина број 5, која је купљена за 14.000 евра.

Нови дом Стојановића, осим пространог дворишта, има четири собе, кухињу и купатило, као и специјални бокс за кућног љубимца, питбул теријера Кибу, о којем највише брине једанаестогодишњи Лазар.

Уз Славицу и њено четворо деце, са њима је у Клек дошла и Славичина мајка Вела Ковачевић, која живи у Нишу и још увек је у дилеми хоће ли остати уз ћерку и помоћи јој око деце или ће се вратити кући.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УБИО СЕ ЗБОГ ДУГА ЗА СТРУЈУ, СУПРУГА КАЖЕ: Молили смо људе из Социјалног да нам помогну, рекли су да није требало да рађамо децу


Ми смо у ствари из Босне, из Шеховића код Зворника, а 1992. године у ратном вихору напустили смо родну груду и отишли на Косово, одакле се због новог звекета рата селимо 1999. године у околину Ниша. Славица је са својим невенчаним супругом живела у Јелашници, кућа им је била у катастрофалном стању и због тога су се одлучила на нову селидбу - прича Вела Ковачевић.

Док се најстарији син, Кристијан, одмарао после напорног пута, најмлађи Кристина и Вељко током наше посете безбрижно су гледали цртаће, а једанаестогодишњи Лазар је стигао до фудбалског терена у центру Клека и одрадио је први "тренинг" у локалном клубу.

Рекли су ми да са мајком сутра дођем на тренинг и да ће ме сигурно примити - тихо је причао Лазар, док је помагао мајци и баки око распремања ствари у ормане.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НЕ МОРАЈУ ВИШЕ ДА СТРЕПЕ: Кућа за децу Нишлије који се убио због дуга за струју


СОЦИЈАЛНА ПОМОЋ

ПЕТОЧЛАНА породица преживљава од средстава добијених као социјална помоћ у износу од 22.000 динара, уз још 14.500 колико износи дечји додатак. Једва су скрпили новац за камион и селидбу, а с обзиром на то да им је понестало пара, сами су скидали ствари са камиона и уносили намештај у свој нови дом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Čitateljka,

19.08.2019. 18:12

Molim Vas za neki kontakt telefon ove porodice pomogla bih porodicu stvarima/posudjem,posteljinom...itd,ako im je to potrebno.