ИСТОГ дан када је Валерија Вокши испричала за "Новости" да трага за својим полубратом, мада није била сигурна да он заиста постоји (прича објављена пре два дана), њен полубрат Милан се јавио. Са породицом живи у околини Београда. О покојном заједничком оцу Ризи Вокши, бившем официру ЈНА, брат и сестра неће да говоре за новине. Кажу, битно је да су се њих двоје спојили.

А све је почело после суботње приче на страницама нашег листа, у којој је сестра изнела сумњу да је њен отац имао дете и са другом женом, са којом је живео у Србији. Милан, како каже, до пре два дана није ни помислио да има млађу сестру. Када је, прочитавши омиљене новине, контактирао са сестром преко друштвених мрежа, и пошто су разменили фотографије и податке, закључили су да је Ризо Вокши заједнички отац.

Брат и сестра не желе да детаље породичне приче износе у јавност, али кажу да су пресрећни што су се пронашли и обоје једва чекају заједнички сусрет.

- Дописивали смо се, Милан ми је послао фотографије, и дефинитивно је он полубрат за којим сам трагала. Искрено се радујем што нисам сама, што имам њега, и једва чекам да га упознам - каже Валерија.

Валеријин апел за помоћ у проналажењу полубрата у "Новостима" је видео Миланов ујак док је прелиставао јутарњу штампу и обавестио га о томе. Онда је он контактирао са девојком и, како каже, и даље не верује да је на овај начин сазнао да има сестру, тако да су емоције варирале од шока до неизмерне среће.

- Не замерите што нећу износити детаље о мом оцу, али просто су то ствари о којима треба најпре Валерија и ја да попричамо. Разменили смо тек неколико реченица, пред нама је још доста тога. Срећан сам што је та драга девојка моја сестра и наравно да бих волео да се сретнемо - каже Милан, за "Новости", и додаје да он нема браћу и сестре, те да му цела ова ситуација пуно значи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СУДБИНЕ: Брата и сестру загрлио после 50 година


Он са породицом живи у околини Београда, каже да су његови најближи са њим поделили радост и да је, упркос компликованим односима и сплетом чудних животних догађаја, на крају победило добро.

- Неке ћу ствари памтити, неке сам желео да заборавим, али не каже се узалуд да победници пишу историју. Нас је сада двоје победника, и верујем да је то најбоље у целој причи - закључује Милан.


Дан по објављивању решена породична тајнаПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВАЛЕРИЈА ВОКШИ У ЖИВОТНОМ ТРАГАЊУ: Да ли постоји мој полубрат?УСКОРО ЗАЈЕДНО

ВАЛЕРИЈА се родила у Осијеку, а данас живи и ради у Немачкој. Неколико година након смрти оца, изгубила је и мајку. Нема никога од најближих сродника, што ју је додатно натерало да крене путем прича које је чула од његових познаника и колега о љубави њеног оца са женом из Србије и упусти се у потрагу за полубратом. Ово двоје младих људи са нестрпљењем очекују сусрет, јер како кажу, пред њима је много тога што треба да се надокнади, јер нису знали да имају једно друго.