Валерија Вокши (23) већ месецима покушава да пронађе свог полубрата, за кога верује да је рођен пре тридесетак година. Судбина јој није дозволила да одговоре добије од свог оца који је 2003. године преминуо на Косову, тако да је све остало у домену нагађања.

Ипак, ова млада жена је добила доста информација о томе како негде у Србији живи жена која је била љубав њеног оца и са којом је он, наводно, имао сина, за кога она претпоставља да јој је полубрат.

- Мој отац официр Ризо Вокши био је у Београду 1987/1988. године. Тада је наводно упознао жену по имену Миленка Петровић. Била је то на неки начин забрањена љубав, јер су обоје били у браку. Чула сам приче о њиховом заједничком сину и кренула да трагам за њима. Ризо је након војне службе у Београду пребачен у Осијек, где је упознао моју мајку - прича Валерија.ПРОЧИТАЈТЕ И:ЖЕНА УХАПШЕНА У СЕНТИ: Обећала 1.600 евра да јој убију мужа!Она каже да већ 15 година зна за причу о полубрату, али да просто никада није нашла начин да ступи у контакт са женом са којом је њен отац живео, јер њени родитељи нису причали о томе.

- Никога не осуђујем, напротив желим да упознам полубрата. Најпре сам почела да га тражим преко људи који су познавали мог оца, надајући се да ће ме њихове информације одвести до њега, али једино што сам сазнала од татиног колеге је да је Миленка Петровић 1987. године живела у Малом Пожаревцу и да највероватније има сина који би данас требало да има тридесетак година - каже Валерија.

СУДБИНА Валерија Вокши


Валерија сада живи и ради у Немачкој. Годину дана након очеве смрти остала је и без мајке, за коју верује да је знала ову "породичну тајну", али није о томе никада говорила са њом. Једини близак род који има је полубрат о коме не зна ништа и кога би желела да упозна. Нада се да ће је неко ко познаје њега или његову мајку Миленку контактирати са њом како би јој се пружила прилика да се једног дана сретну.