КАД год ми је стигла СМС порука да ми је неко уплатио новчану помоћ, мени би сузе саме кренуле низ лице. Толико ме је дирнуло што је, чим се у "Вечерњим новостима" појавио текст да ми је хитно потребан новац, много људи схватило моју ситуацију и помогло ми када ми је било најтеже. Добротвори које не познајем помогли су ми у тренутку када буквало нисам имала ни динара - прича кроз сузе Даниела Шкорић, супруга рудара Милета (51), који је 19. фебруара страдао у јами "Четврти блок" рудника "Ресавица" у Ресавици.

Она захваљује свим људима добре воље који су за њу одвојили новац, који су могли да потрше са својим породицама, као и Фонду хуманости "Вечерњих новости", који је покренуо акцију помоћи. Захваљујући томе, не само што је купила храну и лекове, већ је платила рачуне и рату стамбеног кредита.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СУПРУГА НАСТРАДАЛОГ РУДАРА ОЧАЈНА: Као да је осећао да неће изаћи из рудника

- Свесна сам ситуације у Србији. Знам да никоме, ко поштено ради, не претиче. Посебно сам била дирнута што су за велики православни празник непознати људи мислили на мене, а сви други су ме заборавили. Иако смо отплаћивали стамбени кредит и није нам много остајало од плате, мој Миле је сваком помогао, давао је крв... - гушећи се у сузама прича Даниела.

Ни она, ни њени синови Марио и Даниел, још не могу да се изборе с болом због губитка супруга и оца, каквог мало ко има. Даниела се буди ноћу, тражи га у кревету, али додирује само хладну постељину. Онда бризне у плач, сећа се свих лепих тренутака и заспи пред јутро.

- После Милетове смрти ничему се нисам обрадовала као тим порукама. Пресрећна сам што сам могла да платим рату кредита, па ми стан није отишао под хипотеку, а стекла сам и право на смањење кредита у "швајцарцима". Купила сам лекове које редовно пијем и излечила бронхитис. Преживела сам захваљујући тим људима - вели Даниела.


ФОНД ХУМАНОСТИ

ДАНИЕЛА је тренутно стабилизовала материјалну ситуацију, па јој није потребна финансијска помоћ. Али, има доста унесрећених којима би она значила. Они који желе да помогну, могу то учинити преко жиро-рачуна Фонда хуманости 205-5621-06. Више информација могу добити на телефон 011/3028-196, а могу да се јаве и на мејл адресу fond@novosti.rs.