НАЈЛЕПША ПРИЧА ДАНАС: Медведица Маша тражи кључ под отирачем (ВИДЕО)

Љ. ЂУРИЋ

четвртак, 01. 08. 2019. у 14:02

НАЈЛЕПША ПРИЧА ДАНАС: Медведица Маша тражи кључ под отирачем (ВИДЕО)

Маша зна где стоји храна, а ако су врата закључана зна и да је кључ испод отирача

Тромесечна медведица која је остала без мајке и даље атракција на планини Озрен код Добоја. Дневно поједе бар четири флашице млека са плазма кексом

НАКОН прилога "Новости" о "сирочету", малој медведици, којој су на планини Озрен код Добоја криволовци одстрелили мајку, Маша је постала прави хит у медијима и на друштвеним мрежама. Након наше приче, да изблиза виде мече које је тек напунило три месеца дошле су бројне ТВ екипе и новинари из неколико новинских редакција.

Језеро Крчмарица у Горњој Пакленици, где је њено привремено станиште, походе и бројни знатижељници, понајвише са децом којима је постала миљеница преко ноћи. Подсетимо, параглајдер и председник Градске борачке организације Добој Петар Тубић припитомио је младунче медведице коју су непознати криволовци одстрелили и мали меда је остао "сироче".

- Научила је већ многе ствари, па тако зна да испод отирача држим кључ од колибе у којој је храна. Још увек се понаша као беба, па јој је флашица са млеком основна за исхрану. За један оброк поједе од три до четири флашице млека са медом и млевеним "плазма" кексом - прича нам Петар Тубић, када смо га поново посетили.

Прочитајте још - МЕШТАНИ У ЧУДУ: Мрки медвед упао у пчелињак, тражио мед

За, наш лист, каже да му је сада основно да јој уреди станиште и обезбеди храну за зиму, јер ће до зимских дана баш порасти.

- Нисмо се још "договорили" да ли ће преспавати зимски сан - каже нам Петар, замоливши да се укључимо у акцију и да уз помоћ градских власти и љубитеља животиња збрине Машу до њеног коначног удомљавања.

Погледајте видео

Што се тиче Добојлија и Озренаца, они би волели највише да се на овом подручју оформи станиште за медведе и да Маша у створеним условима остане на овим просторима.

Тубић је на Околиштима у Горњој Пакленици у Спортском омладинском центру адреналина и туризма, којим такође руководи, Маши нашао нови дом. Она се у ове топле дане када нема купача радним данима редовно купа у њиховом језеру.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Alex

01.08.2019. 17:59

To je zlocin sta rade ti lovci. Ubiti majku i ostaviti mece koje ne moze samo da prezivi. Pa i njemu treba mama. Treba zabraniti lov.

Ridji

01.08.2019. 20:08

@Alex - Brale.. nisu lovci nego krivolovci! U prevodu, kao kad Siptari dodju i neplanski seku sumu..