За Златну трубу 16 капелника

В. И.

среда, 24. 07. 2019. у 09:42

За Златну трубу 16 капелника

Поноћни концерт прошлогодишњег лауреата Марка Трнавца пред 2.000 људи у "Броћића авлији"

Познат дефинитивни списак финалиста за награду нашег листа на такмичењу Сабору трубача у Гучи. "Новости" 56. пут проглашавују најбољег по избору жирија публике

САМО најбољи трубачки оркестри из пет предтакмичарских трубачких центара (Бољевац, Ковачица, Котража, Сурдулица и Златибор), колико их је одржано ове године, обезбедили су право да се боре за престижне саборске награде, међу којима и за ону омиљену сваком трубачу - "Златну трубу", коју већ 56 година додељују "Вечерње новости".

У финалном такмичењу у Гучи, на овогодишњем 59. сабору трубача, у суботу, 10. августа, на главној позорници у црквеној порти, засвираће 16 оркестара: Стефана Младеновића (Врање), Игора Митрића (Сирогојно), Драгана Аметовића (Ниш), оркестар "Тимочки весељаци" (Књажевац), Бојана Крстића (Владичин Хан), Радича Славковића (Рти), Владимира Ивановића (Загужање), Ивана Јовановића (Ужице), Елвиса Бајрамовића (Бојник), Саше Павловића (Пирот), Бојана Ристића (Владичин Хан), Марка Глигоријевића (Бајина Башта), Данијела Костића (Нови Сад), Марка Трнавца (Мршељи), Синише Станковића (Загужање) и Београдски трубачки оркестар (Београд).

Прочитајте још - Трубу разуме цео свет (ФОТО / ВИДЕО)

Поред главне бине, која ће ове године бити постављена у црквеној порти, на месту где је Сабор и почео, у драгачевској варошици биће постављене још три мање позорнице, на којима ће се све време смењивати трубачки оркестри. Првог дана Сабора, у четвртак, 8. августа, на главној бини наступаће мајстори трубе Саша Крстић и Дејан Јевђић, као и група "Црвена јабука". За сутрадан увече заказани су наступи прошлогодишњих победника, као и концерт трубачких асова, оца и сина, Бобана и Марка Марковића, уз чију свирку ће запевати и Биља Крстић. Потом следи традиционални поноћни концерт свих финалиста. У суботу након финалног такмичења, сабораши ће моћи да уживају у музици Дејана Петровића и његовог "Биг бенда", а последњег дана Сабора, поред концерта овогодишњих победника, планиран је и концерт "Тропико бенда".

Сви програмски садржаји у Гучи ће бити бесплатни, а ни паркинг се ове године неће наплаћивати.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Šumadinac

08.08.2019. 23:11

Lepa zdravica! A malog Kineza odmah primiti u Guču na obuku. Zna dete šta valja.