Валентина више не пише домаћи уз свећу

З. Глигоријевић

23. 07. 2019. у 09:26

Валентина више не пише домаћи уз свећу
Самохрана мајка Марија Славковић и њена ћерка захваљујући бројним донаторима, добиле стан на годину дана

Прича о осмогодишњој Валентини Милошевић из Параћина, која одраста без струје и воде, и њеној самохраној мајци Марији Славковић, коју су објавиле "Вечерње новости", дирнула је људе великог срца широм света, па су донатори помогли да им се обезбеди стан, плати кирија за годину дана унапред, купи нов намештај, а стигло је и пуно поклона. Акцију, коју је покренуло Удружење "Параћин - мали град велико срце", подржала је Фондација хуманости "Новости", а придружили су се Удружење Срба из Калифорније, Америчко-српска асоцијација за проспреритет и Удружење "Огњиште" из Панчева.

Када је ушла у стан, Валентина просто није знала где пре да погледа. Притискала је прекидаче да се увери да коначно има струју и да домаћи неће морати да пише уз свећу, била је сва усплахирена када је ушла у купатило, а сузе радоснице кренуле су када је видела нови радни сто и столицу.

- Збуњена сам и срећна. Још увек не могу да верујем да све то имам. Најдражи су ми радни сто и столица. Имам и телевизор, па ћу коначно моћи да гледам цртани филм. Имам и своју собу. Одушевљена сам одећом и обућом коју сам добила. Стан се налази на неколико корака од школе, па више нећу морати, као до сада, до ње да пешачим три километра - вели Валентина.

Прочитајте још - ВАЛЕНТИНА ОДРАСТА БЕЗ СТРУЈЕ И ВОДЕ: Девојчица светло први пут видела у учионици

Вођа навијача Партизана за централну Србију Елвин Станковић Дуца, чија је супруга Емилија Живановић заступник Удружења "Параћин - мали град велико срце", каже да су Валентининој мајци Марији обезбедили и посао у агенцији за чишћење, где ће почети да ради чим буде решила своје здравствене проблеме.

ИЗ ШВЕДСКЕ 100 ЕВРА МЕСЕЧНО

ВАЛЕНТИНИН и Маријин стан је у новоградњи, чак има и подно грејање. За једногодишњу кирију сакупљено је хиљаду евра. Удружење "Параћин - мали град велико срце" обећало је да ће им плаћати и рачуне у наредних годину дана.

- Валентина, која је са мајком спавала на слами, у истом кревету, сада има нов кревет, свој радни сто и столицу и своју собу. Купили смо јој телевизор, рачунар, обезбедили новац за екскурзију, а земљак из Шведске обећао је да ће јој сваког месеца наредне године слати по 100 евра - каже Дуца.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Milos Boskovic

23.07.2019. 11:08

Ovakve vesti su dobre za nas napaceni narod,svaka cast svim dobrim ljudima koji su im pomogli...na zalost ovakvih slucajeva u Srbiji je puno,al u medijima malo prostora za ove teme.Sve pohvale za redakciju vecernjih novosti.