ФОНДАЦИЈА хуманости "Новости" обезбедила је једанаесточланој породици Голубовић из Параћина намештај за целу кућу. Овога пута, донатор је била Балканска филијала међународног Фонда за одрживи мир и развој, чије је седиште у Београду. Филијала је овој породици са деветоро деце поклонила кухињски сто, два стола за компјутер, тастатуру и монитор за компјутер, регал и неколико ормара у које ће моћи да сложе гардеробу и обућу, коју им је Фондација хуманости обезбедила у претходним акцијама.

- Када су нам "Новости" прошли пут донеле патике, дар "Треф спорта", рекла сам да немамо на чему да једнемо, јер нам је кухињски сто потпуно пропао. Не могу да верујем да ми се обистинила жеља да имамо нов сто. Срећни смо и због регала, јер ћемо коначно имати где да сложимо гардеробу, која нам је стајала по џаковима - каже Весна Голубовић.

Њен супруг Горан подсећа да Фондација хуманости "Новости" њихову породицу помаже дуги низ година и да им је пре деценију обезбедила кревете.

Прочитајте још - Нова обућа за Голубовиће

- Највише сам се обрадовао компјутерском столу, јер ми је лакше да радим на њему, и монитору, који има већу резолуцију од мог старог. Моћи ће да их користе и моја браћа Кристијан и Лука, који, као и ја, похађају Техничку школу у Јагодини, смер механичар расхладне технике. Исти смер, и то с петицом, управо је завршио наш најстарији брат Александар, који је преко јагодинске општине, први пут отишао на море - каже Немања (16).

Он додаје да по завршетку школовања планира да се запосли и да зарађује. Њихова породица живи од материјалне помоћи од 28.000 динара месечно, од чега 100 евра дају за кирију. Да би зарадили који динар, Александар, Кристијан, Милош и Никола летњи распуст проводе на њивама. Са оцем Гораном сакупљају сено, секу дрва у шуми, беру поврће...

Прочитајте још - НЕОПИСИВА СРЕЋА ДВЕ ПОРОДИЦЕ: Нови намештај за Виторовиће и Стаменковиће

ПОКЛОНИЛИ СВОЈ ИНВЕНТАР

ПО речима Сандре Богуновић, директорке Балканске филијале међународног Фонда за одрживи мир и развој, основаног 2009. ради бављења научноистраживачким радом, у последњих неколико година фонд је почео да се бави и хуманитарном делатношћу, а прву помоћ пружио је избеглицама.

- Балканска филијала, чији су чланови интелектуалци из разних земаља света, решила је да донира свој инвентар. Одлучили смо да то учинимо преко партнера, Фондације хуманости "Новости". Неколико породица добиће намештај, а школама ћемо поклонити техничке уређаје - каже Богуновићева.