ПОРОЂАЈ НА ПУТУ ДО БОЛНИЦЕ: Продавачице непланирано постале бабице

С. Костић

четвртак, 27. 06. 2019. у 10:02

ПОРОЂАЈ НА ПУТУ ДО БОЛНИЦЕ: Продавачице непланирано постале бабице

Влатка и Теодора

Влатка Мишковић и Теодора Жеравић из Вогња породиле у колима жену коју је супруг возио у породилиште. Биле смирене док нису угледале бебину главу. Заплакале од среће када су мајка и девојчица кренуле ка болници

ВЛАТКА Мишковић и Теодора Жеравић, из Вогња, код Руме, у уторак ујутру су у колима породиле жену, коју је муж возио у породилиште у Сремску Митровицу. Беба, која је на пола пута пожурила да угледа свет, рођена је жива и здрава, а срећни отац Игор захвалио се одмах новопеченим "бабицама" лепим букетом цвећа.

Нико није ни слутио да ће се једно обично јутро у овом сремском селу претворити у сцену из неких филмова.

- Око пола осам, у продавницу је улетео млађи мушкарац и рекао нам: "Помозите, жена ми се порађа у аутомобилу." Одмах смо позвале Хитну помоћ - прича, за "Новости", Влатка, која у том тренутку није ни помислила да је порођај већ почео.

Тек када је пришла младој жени у колима, настала је паника.

- Она је седела на месту сувозача, питала сам је како се осећа и да ли има неке болове и казала јој да не паничи. И ја сам била смирена све док нисам угледала бебину главу, која је кренула напоље - присећа се Влатка.

Младој породиљи Влатка и Теодора најпре су обориле седиште, скинуле веш и уз "асистенцију" њеног супруга Игора, сачекале бебу да изађе.

- Дозивале смо комшије да нам додају чисте пешкире, како би утоплиле бебу. Само што смо је умотале, стигла је екипа Хитне помоћи. Када су амбулантним возилом мајка и беба кренуле према болници, почеле смо да плачемо од среће - присећа се Влатка.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОРОЂАЈ НА ПУТУ ДО ПОРОДИЛИШТА: Место рођења - седиште сувозача!


Мајка Вања, Румљанка, осећа се добро као и тек новорођена девојчица, која је добила име Катарина.

Фото илустрација

- Беба је рођена са два и по килограма и налази се у инкубатору. Морам да похвалим и тату да је пратио наше савете, није био уплашен као већина мушкараца - каже кроз смех ова жена која својим мештанима и даље препричава овој леп и радостан догађај.


СВЕ ШТО ТРЕБА

ВЛАТКА у шали каже да беба није случајно изабрала место где да изађе, због назива продавнице "Све што треба".

- Поред тога што смо љубазне, пружамо помоћ било коме ако се нађе у невољи на овом путу - уз осмех каже Влатка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Бурек

27.06.2019. 10:21

Добро нам дошла.Честитам родитељима."Бабицама" желим све најбоље и свака има част.

ivana

27.06.2019. 14:11

Svaka cast za Vlatka i Teodora,cestito cerkica na Igor i Vanja,da je ziva i zdrava mala princeza Katarina,blagoslov da ima u zivotu zajedno sa roditeljima i da ima srecno detinjstvo sa jos braca i sestre.