ЋУДЉИВО време протеклих дана поштедело је Кулу поплава, али не и удара грома, због чега је Ненад Цветићанин (21) завршио у болници, не знајући како је тамо доспео. Удар га је задесио у предсобљу породичне куће у Улици 51. дивизије, док се спремао да изађе. Осетио је снажан притисак у глави и јак бол у левом увету, после чега се више ничег није сећао.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОТОПЉЕНИ АУТОМОБИЛИ, ВОДА УЛАЗИ У ЗГРАДЕ: Погледајте какав хаос су оставиле падавине широм земље (ФОТО/ВИДЕО)

- Био је на степеништу и обувао патике кад се зачуо страховит прасак, којем су претходили звиждање и шиштање свих електричних апарата у кући. Из собе је излетела наша ћерка, која је брата покушала да поврати од шока, али он није реаговао. Позвала је оца, који је био у комшилуку, па су Ненада одвезли у Хитну помоћ - прича Ненадова мајка Радмила.

Она је с посла пожурила у Хитну помоћ, где је Ненаду констатован само повишен притисак, али је упућен у Општу болницу у суседном Врбасу, јер ни са ким није могао да комуницира. Тамо је задржан до понедељка поподне, кад је отпуштен, јер је почео да одговара на питања.

- До болнице се ничег нисам сећао. Онда сам одједном видео да сам прикачен на апарате. Последње што памтим је да сам обуо једну патику, а другу, очигледно, нисам стигао да обујем - каже Ненад.

Гром је, по свему судећи, директно ударио у два електрична бројила на бандери у комшилуку, испред двеју кућа породице Марић, а Ненад је био индиректна жртва. У дому Цветићанина су због удара грома престали да раде бојлер и компјутер, а у кућама Марића сви апарати који су повезани са струјом и антеном.

МОБИЛНИ ТЕЛЕФОН НИЈЕ КРИВ

Ненадова мајка је у првом тренутку помислила да је њен син привукао гром јер је разговарао мобилним телефоном. Међутим, телефон је потпуно неоштећен остао у Ненадовом џепу, иако није био искључен.