Откривене још две планете које подсећају на Земљу (ВИДЕО)

Новости онлине

20. 06. 2019. у 19:41

Откривене још две планете које подсећају на Земљу (ВИДЕО)

Depositphotos

Експерти у последње откривају све више планета које подсећају на Земљу, и које се сматрају насељивим
Експерти у последње откривају све више планета које подсећају на Земљу, и које се сматрају насељивим, а научници су недавно открили још две „земљолике“ планете које круже око оближње звезде, те имају оптималне услове за формирање водених површина, што је један од основних услова за живот.

Планете се крећу око такозване „Teegarden“ звезде, која је од Земље удаљена 12,5 светлосних година. Научници су утврдили да су тек нешто теже од Земље, те да се налазе у зони која би могла да пружи услове за живот, због тога што омогућава постојање воде у течном облику.

Планете око свог сунца обиђу један круг за осам, односно 11 земаљских дана, што је прилично брзо чак и у односу на неке планете из нашег Соларног система – Меркур један круг око Сунца обиђе за 88 дана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Како би изгледао свет да се Земља окреће у супротном смеру?

Teegarden звезда припада М типу патуљастих звезда, што значи да производи мање светлости и енергије од нашег Сунца. То значи да би планете морале да буду ближе својој звезди него што је Земља Сунцу да би се сматрале насељивима, будући да би се на већој удаљености течности замрзавале.

Очекује се да у Teegarden соларном систему има још планета, будући да већина звезда у свом окружењу има више од две планете.
(PC Press)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

рашинац св

20.06.2019. 20:41

ваљда ће се зла-мери тамо преселити да свет одахне од будала...

РОБИА

12.09.2019. 06:22

Од чега бежимо. Од истине ! Па бог нам на земльи дао раи, а ми сами правимо пакао ! Ионако нас ие по статистици све манье и манье. Нема ко да ради,нема младих. пензионери продужаваиу радни стаж. Па куда ми онда идемо.