БАКА Љубица, слепа и непокретна, последње дане свог живота провела је у Центру за пружање локалних услуга социјалне заштите, иако је за живота изродила шесторо деце. Умрла је у среду по подне, а за женом која је често плакала у тишини ове установе, тугују чак и запослени. Један од синова је ипак преузео тело мајке, како би је сахранили у родном крају.

У новембру прошле године, осамдесетосмогодишњу жену из планиског села Првонек, која је медицински збринута и чије је лечење завршено, нико није желео недељама да прихвати из болнице, па су запослени из ове медицинске установе, након безброј покушаја да контактирају са сродницима, замолили стручне социјалне службе за помоћ. Тада је жена у веома лошем стању примљена у ову установу, на привремени смештај, док се за њу тражио старатељ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТУГА У ВРАЊСКОЈ БОЛНИЦИ: Слепу и непокретну баку, мајку шесторо деце, нема ко да преузме из болнице

- Жена је била благе нарави. Сви смо бринули о њој. Пружили смо јој и медицинску помоћ, кров над главом и љубав, али претпостављам да је жена патила. Упркос нарушеном здрављу и годинама, знала је шта се дешава - каже директорка ове установе Ивана Тасић.

Према њеним речима, за осам месеци колико је старица боравила у Центру, неколико пута ју је неко од деце посетио.

Ивана Тасић

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТЕШКА СУДБИНА: Крај шесторо деце слепа и непокретна бака остала – држави

Ова прича није реткост. Често стари људи из сиромашних крајева Пчињског округа заврше под окриљем установа социјалне заштите, јер њихови сродници не могу да брину о њима. Свака прича има своју тежину, али прича о бака Љубици, која је у тешким условима подигла шесторо деце и на крају умрла сама, никога није оставила равнодушним.