Риболовци чистили језеро Газиводе

Танјуг

недеља, 09. 06. 2019. у 19:23

 Риболовци чистили језеро Газиводе

Језеро Газиводе / Фото И. Радуловић

Новопазарки риболовци организовали су велику акцију чишћења језера Газиводе, а председник удружења риболоваца Елвир Хоџић каже да им је намера била да ублаже последице немарног односа људи
Новопазарки риболовци организовали су велику акцију чишћења језера Газиводе, а председник удружења риболоваца Елвир Хоџић каже да им је намера била да ублаже последице немарног односа људи према природној околини.

Акцију су подржали бројни ентузијасти, млади љубитељи природе, студенти Државног универзитета, представници ЈКП "Чистоћа", представници Градске управе, а придружили су се и представници ОРА "Рибариће 2019", који су . обезбедили логистику, храну и воду.

Спортски савез Новог Пазара обезбедио је превоз, а Градска чистоћа се побринуло за транспорт сакупљене ПЕТ амбалаже.

Иако се акција организује већ годинама призор на овом језеру је увек исти након обилних падавина, а акција је сигнал свима да се прикључе и да воде рачуна о животној средини.

Због велике количине смећа, ангажоване екипе успеле су да очисте само део ове депоније на води која представља еколошку катастрофу за читав крај.


Рибарићко језеро је настало 1977. године, преграђивањем реке Ибар у горњем току. Припада општинама Тутин и Зубин Поток, а малим делом општини Нови Пазар. У последње две деценије оно је Новопазарцима, Тутинцима и становницима Ибарског Колашина домаће "море". Више хиљада становника из овог краја изградило је викендице, куће за становање и сплавове. Ово језеро је један од туристичких потенцијала општина које се срећу на њему.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Čika Velja

09.06.2019. 20:12

Iz iskustva znam da kad na obali pocnu da nicu vikendice tipa poljski klozet,mozes pisati da je i odmor i pecanje i turizam svoje odzvizdao!!!