ЛЕТЊЕ температуре за предстојеће годишње доба, како у нашој земљи, а тако и у региону, биће нешто мало изнад просека. На хрватском приморју очекују се температуре изнад просека, док у Грчкој оне неће прелазити границу редовних температура за ово доба године. У Србији ће летња температура бити за свега степен до два изнад просека, али је важно да нас очекује тек мањи период дана са падавинама.

Када је реч о нашој земљи, у јуну ће температура бити за свега један степен виша у односу на просек. Средња температура кретаће се у интервалу од 18 до 21 степен, док ће средња максимална бити до 25 степени.

Падавине ће током првог летњег месеца бити изнад просека.

Након променљивог јуна, очекује нас топао јул са максималном средњом температуром до 31 степен. Током јула се не очекују већи падавински таласи.

МОЖДА ВАС ЗАНИМА И: ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Летњи дани уз понеки пљусак

За свега степен нас очекује топлије време у августу, али средња температура кретаће се од 22 до 24 степена. Очекује се да ће се број тропских дана кретати у интервалу од 10 до 17 дана. Током последњег летњег месеца, број дана са падавинама биће између шест и 10 дана.