ЧУДО У БЕОГРАДУ НА СПАСОВДАН: На икони се појавиле сузе кад су је војници подигли, а верници се плаше да је то лош знак (ВИДЕО)

NovostiOnline

07. 06. 2019. у 12:28

Све се догодило када су је војници преузели како би је носили током литије улицама града

ЧУДО У БЕОГРАДУ НА СПАСОВДАН: На икони се појавиле сузе кад су је војници подигли, а верници се плаше да је то лош знак (ВИДЕО)

Фото: И.Маринковић

На Спасовдан, дан славе престонице, у Београду је замироточила икона Светог деспота Стефана Лазаревића. Све се догодило када су је војници преузели како би је носили током литије улицама града.


Монаси манастира Јовања из Ваљева објавили су снимак на ком се јасно види ова појава.


Мироточење икона, па чак и крвоточење, забележено је више пута на многим местима широм света. И премда су мироточења највише везана за иконе у црквама, догађало се да замироточе и иконе у домовима хришћана.Ова појава у народу тумачи се пре свега, као лош знак и не може да прође неопажено. Мироточење икона несумњиво је и у католичкој и у православној традицији "знак одозго". Оне најчешће упозоравају вернике на покајање и јачање вере.


Пре две године на Јутјубу се појавио и снимак суза на фресци оца Тадеја, а сличан случај запамћен је и у крагујевачкој цркви Светог Саве. Сузе из очију Исуса Христа текле су три дана, све до празника Усековање главе светог Јована Крститеља. Поновило се још једном касније, али тада само на један дан.


(Телеграф.рс)
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Ана

07.06.2019. 13:05

Наравно да плаче оснивач Богородичиног града. Било је толико мало људи за двомилионски град. Пуни кафићи и нису се удостојили ни да устану када је литија пролазила поред њих. Српски народ по обичају спава до следеће неке несреће, јер за Србина важи -без невоље нема богомоље-.

Деки

07.06.2019. 15:40

@Ана - Браво Ана! Све смо ми ово дебело заслужили својим односом према Богу, све што нам се дешава.

Kapetan Deroko!

07.06.2019. 18:18

Bila je nepodnosljiva vlaga i sparina u Beogradu, to je objasnjenje.Opet,neki to vole da malo nafiluju, Boze moj :)

nix

07.06.2019. 22:01

@Kapetan Deroko! - Prijatelju, o kakvoj vlagi ti govoris.Pa nismo mi u Indoneziji i Tajlandu, gde je ogromna vlaga...Da je vlaga tolika, na svim izlozima u celom Beogradu bi se slivale suze....