Тито атракција за Кинезе и Словенце

С. Б. М.

субота, 25. 05. 2019. у 21:11

Тито атракција за Кинезе и Словенце

Пошта вољеном маршалу Титу / Фото В. Данилов

Некадашњи Дан Младости југоносталгичари обележили традиционалном посетом гробу некадашњег доживотног председника бивше СФРЈ у Кући цвећа

НЕКАДАШЊИ Дан младости, рођендан Јосипа Броза Тита, доживотног председника бивше СФРЈ, су обележили његови поштоваоци. Заљубљеници у стару Југу у колони су чекали да му одају пошту у Кући цвећа у Београду.

- Сваке године долазим овде да се поклоним Титу - прича Драган Сиврић (62) из Сремске Митровице. - Био сам његов пионир и омладинац, а и данас-дан сам комуниста. Време у којем смо тада живели било је много лепше и сигурније.

Са сетом, тог времена се присећа и Антон Сушник (78) из Словеније, који је заједно са својим пријатељем и сународником Алојзем Лекшем (80) дошао у српску престоницу.

Прочитајте још:

Пошта вољеном маршалу Титу

- Војску сам 1962. служио у близини, овде у Топчидеру и нећу никада заборавити тренутак када је Тито са својим псима дошао до нас, када смо играли фудбал. Сви смо се тресли као прут кад смо га угледали. Дошао је до мене, одмерио ме и рекао: "Ти си јаназек". То ми је најдражи тренутак у животу.

Осим југоносталгичара, јуче су Музеј Југославије и Кућу цвећа посетили и многобројни страни туристи, међу којима је највише било Кинеза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Miloje

25.05.2019. 21:22

Cemu nostalgija kad su bas ti slovenci prvi poceli? Onda redom svi ostali i sad im kao nesto zao...

Jugoslava Pravdic

25.05.2019. 21:25

Hvala za bezbedno detinstvo, sigurnost i mladost. Lider broj jedan dvadesetog veka.