У више градова Србије у поподневним сатима почела је да пада јака киша праћена градом величине лешника.У Београду је невреме почело око 19.40, уз јаку кишу, ветар и град.

Надлежне службе су у приправности, поручио је заменик градоначелника Горан Весић.

Према његовим речима, екипе водовода и канализације ће обилазити критична места.

"Очекује се да током 4, 5 сати, колико ће трајати падавине, падне 25 литара по метру квадратном. Услед таквих падавина могуће су појаве већих бара, као и краткотрајни проблеми са отицањем воде у нижим деловима града тамо где нема кишне канализације или где је постојећа канализација неадекватне пропусне моћи", навео је Весић.Јака киша и град су нешто после 19 часова погодили и Чачак. Град величине лешника падао је неколико минута, а дејствовала је и противградна заштита.Невреме је стигло и у Љиг, где је такође падао град величине лешника.

Републички хидрометеорлошки завод Србије упозорио је да се вечерас и током ноћи очекују непогоде са великом количином падавина и градом.Увече и ноћу на подручју Баната, Поморавља и источне Србије најављене су локалне непогоде са јаким пљусковима, грмљавином, локално великом количином падавина (од 20 до 40 литара по метру квадратном) и појавом града, саопштио је РХМЗ.Према прогнози, сутра ће у Србији пре подне бити претежно сунчано, после подне и увече променљиво облачно, местимично са пљусковима и грмљавином.(РТС)