РХМЗ УПОЗОРАВА: Чекају нас обилне падавине, издато хидролошко упозорење

Танјуг

14. 05. 2019. у 09:08

РХМЗ УПОЗОРАВА: Чекају нас обилне падавине, издато хидролошко упозорење

Илустрација
Фото: А. Станковић

У већини места у Србији пада киша слабог до умереног интензитета, понегде и јаког, а обилне падавине очекују се до краја дана и током ноћи
У већини места у Србији пада киша слабог до умереног интензитета, понегде и јаког, а обилне падавине очекују се до краја дана и током ноћи, изјавио је јутрос помоћник директора Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), метеоролог Горан Михајловић.

Он је за Танјуг рекао да је киша ноћас падала у већем делу Србије, а данас и у ноћи између уторка и среде, укупна количина падавина у већини места биће од 20 до 40 милиметара, локално и око 60 милиметара по метру квадратном.

На подручју Београда очекује се око 30 милиметара кише.

РХМЗ је издао хидролошко упозорење, јер се на сливу Саве у наредних седам дана може очекивати пораст водостаја.

Прочитајте још - ТИМОВИ У ПРИПРАВНОСТИ, НАЈАВА ПАДАВИНА МАЊИХ ОД ОЧЕКИВАНИХ: Реке се смирују, бујице су још претња


Водостаји на Сави ће наредних седам дана бити у већем порасту с достизањем и превазилажењем границе редовне одбране од поплава код Шапца 16. маја.

Водостаји на Млави, Пеку, Тимоку, банатским водотоцима, Колубари, Дрини, Лиму, Јадру, Јасеници, Кубршници, Црници, Лепеници, Лугомиру, Ресави, као и на притокама горњих токова Западне и Јужне Мораве ће од 14. до 17. маја бити у умереном и већем порасту с могућношћу достизања и превазилажења упозоравајућих нивоа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

dora

14.05.2019. 11:14

I sta sad sto je pala kisa,pa pada u celom svetu,ali za razliku od nas oni odrzavaju svoje vodotokove,ne bacaju gume,automobile,sporete i mrcine uginule stoke,vec izdvoje novac i odrzavaju bedeme i nasipe,jedan dobar savet nadleznima u vodoprivredi je da one bahate vozace ne kaznjava drzava nego da ih usmeri na odrzavanje vodonepropusnih barijera,mi bi bili sigurniji od poplava i bezbedniji u saobracaju,jedan dan na odrzavnju bedema i da vidis da li ce neciji bahati sin da vozi 200km/h.

Грале

14.05.2019. 11:19

Дакле, све реке у опасности. Па шта је ово? 2-3 дана падају кише и - поплаве. Зар се не сећамо да су кише некад падале недељама па није било поплава.