Владимир Вања Грбић: Поносно на Газиместану

Д. ЗЕЧЕВИЋ

понедељак, 22. 04. 2019. у 10:02

Владимир Вања Грбић: Поносно на Газиместану

Владимир Вања Грбић, прослављени спортиста, посетио Косово и Метохију

Jедан од најбољих српских одбојкаша свих времена обишао je споменик српским јунацима из Косовске битке

Не, не могу да објасним оно што сам осетио када сам стао пред споменик. Пред плочу историје, традиције и духовности давно заборављене!

Овим веома емотивним речима, на једној од друштвених мрежа, описао је свој осећај када је током протеклог викенда обишао споменик српским јунацима из Косовске битке на Газиместану Владимир Вања Грбић, један од најбољих српских одбојкаша свих времена.

Прослављени репрезентативац је боравио на Космету, а у суботу је у спортској хали у Лапљем Селу младим одбојкашицама Женског одбојкашког клуба из Грачанице одржао показни тренинг новије технике у одбојци. Том приликом је казао да зна у каквим условима деца на Косову тренирају, али да је најбитније да знају ко су, шта су и одакле су.

Грбић је мосетио манастир Грачаницу, светиње које су, како је казао, на жалост многи заборавили. После обиласка споменика на Газиместану, на месту Косовске битке из 1389. године, написао да је "неописив осећај стајати испред споменика људи који су погинули за оно у шта су веровали и који су дали своје животе да спасу свој народ, веру и традицију".

ПРОЧИТАЈТЕ И:Владимир Вања Грбић: Радим на томе, не причам - Данас би се они постидели свог наслеђа. У име њих који су задужили све нас, морамо да спремимо наше наследнике да буду бољи од нас. Да буду свесни ко су, одакле су и које тековине да чувају. Да се поштују и људи и разлике и граде са свима бољу будућност - написао је Владимир Грбић на „Инстаграму“.МОТИВАЦИЈА

Долазак Вање Грбића на Космет организовао је Женски одбојкашки клуб "Видовдан" из Грачанице који постоји од 2014. године и броји стотинак младих одбојкашица. Долазак прослављеног одбојкаша, по речима Ивана Шубрића, председника овог клуба, значајан је не само због унапређења технике одбојке већ и због мотивације младих спортисткиња.

Коментари (1)