Прикупљали новац за Лакијеву операцију

Зорица Глигоријевић

недеља, 21. 04. 2019. у 13:15

Прикупљали новац за Лакијеву операцију

Полазници школе енглеског језика "Пингвин инглиш" са оболелим Лазаром Милутиновићем Лакијем - Фото З. Глигоријевић

Хуманост малишана из школе енглеског језика "Пингвин инглиш" у Јагодини. Помоћ Лазару Милутиновићу (28), сину хероја са Кошара

МАЛИШАНИ школе енглеског језика "Пингвин инглиш" јуче су у порти Старе цркве у Јагодини организовали хуманитарну продајну изложбу ускршњих украса које су сами направили. Сав новац намењен је Лазару Милутиновићу Лакију (28) из Јагодине, сину Владана Милутиновића, хероја са Кошара. Он од рођења болује од церебралне парализе, у инвалидским је колицима, а предстоји му операција у клиници "Атлас" у Београду. Оперисаће га доктор Димитри Поков из Русије, који гарантује да ће после ортопедско-хируршке операције Лазар моћи самостално да хода.

- Пресрећан сам што моји суграђани прикупљају новац за мене, а посебно ме је дирнуло што су деца направила украсе да би сакупила новац за моју операцију - рекао је Лазар.

Прочитајте још: АКЦИЈА УДРУЖЕЊА ВЕТЕРАНА 63. ПАДОБРАНСКЕ БРИГАДЕ: Сину хероја потребна помоћ

Власница школе "Пингвин инглиш" Данијела Вељковић рекла је да су се деца полазници школе, док су правила ускршње честитке и корпице и шарала јаја и друге украсе, посебно радовала, јер знају да ће новац који прикупе током продаје њихових радова помоћи Лазару да прохода. Деца већ седам година за Божић и Ускрс праве украсе, а новац од продаје је намењен оболелој деци.

- Углавном сам правио честитке. Посебно сам срећан што ће новац помоћи да се Лаки оперише - каже Виктор Алексић.

Близанци Огњен и Стефан Јовановић (4,5) и њихова сестра Елена


За тезгом су били близанци Огњен и Стефан Јовановић, стари четири и по године, и њихова сестра Елена. Дечаци су фарбали јаја, бојили и лепили честитке, а Елена је била поносна на велико чупаво јаје.

АКЦИЈА

Акција прикупљања новца за Лазара Милутиновића јуче је организована и у "Виво" шопинг центру и Завичајном музеју у Јагодини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације