Хотел Президент у Ковилову губи тло?

С. Булатовић

29. 03. 2019. у 14:02

Хотел Президент у Ковилову губи тло?

Дилеме Хотел "Президент" у Ковилову

Продавац упозорава на 39 објеката, за које не зна чије су власништво. "ПКБ Корпорација" продаје 55 хектара земљишта, на чијем делу је изграђен спортски комплекс крај Београда

ПКБ корпорација" продаје 55 хектара и 87 ари земљишта на катастарској општини Комарева хумка и то за најмање 2,1 милион евра. Како "Новости" сазнају, на делу те земље је саграђен "БГ спортски центар Ковилово", који није део ове понуде. У самом огласу је напоменуто да се на парцели налази 39 објеката, који нису у власништву "ПКБ корпорације" и за које није утврђен власник.

Прочитајте још: На продају 55 хектара ПКБ Корпорације

ПКБ је деведесетих година прошлог века уступио земљиште Стрељачком савезу за летеће мете - на коришћење. Како незванично сазнајемо, поклон је био ограничен на 30 година. И ближи се истек рока. Део тог земљишта је искоришћен за градњу "БГ спортског центра Ковилово". Њега чине спортски терени, базен и хотел "Президент". Није сасвим јасно шта ће бити, уколико би се десило да најбољу понуду за хектаре да неко ко није власник самог спортског комплекса. То смо у четвртак безуспешно покушали да сазнамо од продавца, "ПКБ корпорације", тренутних корисника, па и Министарства привреде, пошто је "ПКБ корпорација" заправо државна фирма, део који није продат "Ал Дахри".

Прочитајте још: Лазаревић (Ал Дахра): Вратићемо ПКБ-у стару славу

Сам спортски комплекс је не тако давно променио власника. Половином прошле године 100 одсто удела је преузела домаћа компанија "Константин д Грејт", регистрована на Палилули. Тада је промењена и претежна делатност комплекса. Уместо спортским објектима, нови власник се бави хотелима и сличним смештајем.

Заинтерсовани имају шансу да своју понуду доставе до 12. априла. Комисија ће их јавно отварати седам дана касније у седишту Корпорације и наредна три дана оцењивати. Понуђена цена ће носити највише бодова - до 70. На пласман ће утицати и колико парче земље купац жели да откупи и колико брзо ће је платити. Уколико више понуда буде најбоље, Корпорација ће организовати лицитацију.

Спортски терен у Ковилову

ПО КВАДРАТУ 3,8 ЕВРА

ЗЕМЉИШТЕ у Ковилову се нуди по цени од 3,8 евра по квадрату, односно 38.000 по хектару. Лане је непуних 17.000 хектара "ПКБ корпорације" продато "Ал Дахри" за 105 милиона евра. Тада је хектар коштао око 6.200 евра. Из ПКБ-а се у летвртак чуло да се земљиште у Ковилову продаје ради разграничења имовине са "Ал Дахром".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације