МАЈКА СЕДМОРО ДЕЦЕ, КОЈА ЈЕ ПИСАЛА ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ: Нас деветоро живимо тешко, али у срећи

Рада Шегрт

10. 03. 2019. у 15:02

МАЈКА СЕДМОРО ДЕЦЕ, КОЈА ЈЕ ПИСАЛА ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ: Нас деветоро живимо тешко, али у срећи

Вероника Петковић

Вероника Петковић из Кикинде, мајка седморо деце, која је недавно прва писала председнику Вучићу на "Инстаграму". Муж и ја се боримо да нам деца буду добри ђаци

ВОЛЕЛА бих само да нас председник посети, да види како живимо са седморо деце и како се боримо да они имају све могуће услове, да иду у школу, да буду добри ђаци, да им се обезбеди оно основно, иако нас је деветоро у кући.

Говори овако, за "Новости", Вероника Петковић (38), Кикинђанка која је прва, недавно, написала поруку на "Инстаграму" председнику Србије Александру Вучићу када је разговарао с грађанима преко ове друштвене мреже и који је обећао да ће је првом приликом и посетити.

- Не бих тражила ништа посебно. Можда само посао за мужа. За остало ћемо се некако снаћи, као и до сада. Позвала сам председника Вучића да дође и види како живимо. Када би ме питао како смо, рекла бих да смо срећни - прича Вероника.

ПРОЧИТАЈТЕ И:ВУЧИЋ НА ИНСТАГРАМУ ОДГОВАРАО НА ПИТАЊА ГРАЂАНА: Питања у вези са накнадама за породиље биће решена; Самохрана мајка тражила радно место (ВИДЕО)

КАДА смо је посетили, у приградском насељу Стрелиште, код куће је била сама са четворо деце. Супруг Небојша (45) био је на путу ради посла. Најстарија ћерка Бранислава (19) студира у Суботици, Јелена (14) завршава осми разред и била је у школи, а са кућним љубимцем играли су се Марија (12), Николина (10), Лука (6) и Жарко од три и по године, док је најмлађа Вишња, од годину и по, спокојно спавала.

- Боримо се као и све просечне породице у Србији. Кућа је добра, само јој недостаје изолација на таваници да би се боље грејала зими - истиче Вероника.

Она и супруг никада нису имали стално запослење. На бироу рада су већ 20 година. Небојша се школовао за рад у трговини, а Вероника је дактилограф.

- Радимо и сезонске послове, када их има. Ја више и не бих могла да радим због обавеза око деце. Они су, хвала Богу, здрави, добри су ђаци - напомиње Вероника.

НИЈЕ, ипак, код Петковића увек све баш сјајно. Струју не могу редовно да плаћају, па им је некада искључена. Кад имају новца, плате, па дође и струја. Вода им је искључена са водовода, па уз помоћ пумпе користе бунарску, која није за пиће. Живе од социјалне помоћи, дечјег додатка и повремених послова.

- Најпре одвојимо за школовање деце, па онда за храну, а за остало шта остане - открива нам Вероника.

Открила нам је да је поруку председнику преко "Инстаграма" упутила дан пре него што је он разговарао са грађанима, али је њено обраћање било прво које је Вучић видео на овој друштвеној мрежи у термину резервисаном за овакав вид комуникације.

Вероника са делом своје породице


ПОНОСНА НА ВУЧИЋА

- ПОШТОВАНИ председниче, хтела бих да Вам кажем да сам поносна на Вас и све што сте учинили за наш народ. Ја сам мама седморо деце, хтела бих да Вас позовем у госте код једне просечне српске породице у којој се живи од дечјег додатка и социјалне помоћи, нажалост, јер смо супруг и ја од пре 20 година на бироу, па никад нисмо имали конкретан посао. Бавимо се сезонским пословима, када имамо посла. Иначе, имамо и других проблема, али те ћемо већ решити некако, као све до сада. Поздрав од маме из Кикинде - била је порука коју је Вероника написала председнику Вучићу на "Инстаграму".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Шумадинац

10.03.2019. 15:38

Свака част породици, ово је право богатство. Држава мора оваквим породицама да се одужи тако што ће бар једном родитељу наћи сигуран и солидно плаћен посао.

Koja d Inka

10.03.2019. 15:47

Ovo pismo nije jednom coveku funkcioneru drzavniku. Ovo je pismo upuceno svima nama koji smo uvek nezadovoljni jer nismo uskladili zelje i mogucnosti a vrlo smo sebicni i samoljubivi. Pismo ce napraviti veliki uspeh ako se bar jedan od nas upita gde sam ko sam sta sam.

Ivana

11.03.2019. 22:37

Mene dusa boli i da vam Boga podari dobro zdravlje vama i vasoj divnoj porodici. Nadam se da ce nekada u ovoj drzavi biti osecaja i da ce prioritet imati imati dobiti ove porodice. Veliko postovanje i zagrljaj za divne ljude.