Поклон за малу Алину: Свака помоћ злата вредна

М. НИЋИФОРОВИЋ

14. 02. 2019. у 10:02

Поклон за малу Алину: Свака помоћ злата вредна

Атифа и Алина

Новопазарки Атифи Љајић и њеној двогодишњој ћерки Алини уручен пакет Фондације хуманости "Вечерњих новости". Тешко нам је, али нисам се покајала што сам родила у 60. - каже Атифа. Све моје муке и патње су се исплатиле

КАДА је у јуну 2017. године свет обишла вест да се тада шездесетогодишња Новопазарка Атифа Љајић породила у Београду и да је, након пете вантелесне оплодње, на свет донела здраву девојчицу којој је дала име Алина, многи су желели да је виде, сликају за новине, али и да јој помогну. Била је то кулминација Атифине дугогодишње борбе да се, макар и у позним годинама, оставари као мајка, уз поруку свим женама да за потомство никад није касно.

Храброј и упорној Атифи, која је живела као подстанар и једва састављала крај са крајем, стизале су тада честитке са свих страна. Посећивали су је новинари из целе Европе, било је и симболичне помоћи, посебно у пеленама, средствима за негу бебе и хигијену, одећи и играчкама. Са 50.000 динара помогла јој је и Градска управа у Новом Пазару.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
АЛИНА ПРОСЛАВИЛА ПРВИ РОЂЕНДАН: Живимо веома тешко, али ја сам због ћерке срећна жена!

- После неколико месеци сви су ме заборавили - прича Атифа. - Једно време смо ћерка, мој супруг Шериф Нокић и ја живели у кући у Улици Шабана Коча, али како нисмо могли да обезбедимо новац за огрев, морали смо да се иселимо. У међувремену смо пронашли стан са грејањем. Много нам је боље, Алина је стално у топлом, али је кирија проблем. Месечно нам је само за кирију, струју, грејање и комуналије потребно око 250 евра. Никаква примања немам, јер још нисам остварила право на пензију, а супруг Шериф само повремено наврати. Он је болестан, има 70 година и не може да нам помогне. Формално нисам самохрана мајка, а у стварном животу јесам.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Времешна породиља: Тешко издржавам ћерку Алину

"Вечерње новости" ипак нису заборавиле Атифу и њену ћерку Алину. Наш дописник из Новог Пазара уручио им је поклоне Фондације хуманости наше компаније.

- Хвала "Новостима" на пакету и поклонима - каже Атифа. - Алина се посебно обрадовала играчкама, али свака помоћ нама је злата вредна. Сада нам је најважније да некако прегурамо зиму, да платимо заостале кирије и струју. Биће тешко, али се надам да ће нам добри људи помоћи да изађемо из тешке ситуације.

Атифа и Алина са пакетом "Вечерњих новости"

Ова храбра Новопазарка каже да не жали због свих мука и пакла кроз који је прошла. Пресрећна је што има наследницу и каже да Алина лепо напредује, да ће у јуну напунити две године и да је "мамино злато".

- Мој животни сан се остварио, вредело је што сам се борила и мучила. Истина је да сам у озбиљним годинама и у тешкој материјалној ситуацији. Неки ми и даље замерају што сам дете родила тек у 60. години и питају ме како ћу Алину одгајити и школовати и шта ће бити ако се мени не дај боже нешто деси. А ја им кажем да је Алина Божији дар, да ми ју је Бог подарио онда када је он сматрао да то треба да учини, да ће нас свевишњи погледати и преко добрих људи нам помоћи да још дуго заједно идемо кроз живот - наглашава Атифа.

СУПРУГ САМО "НА ПАПИРУ"

АТИФА Љајић је у браку са Шерифом Нокићем, Новопазарцем који је дуго живео у Турској. Док се борила да остане трудна и сву уштеђевину трошила за вантелесну оплодњу, имала је максималну помоћ супруга. Међутим, када се Алина родила, Шериф је дуго одбијао да је упише као своје дете, али је на крају напокон и на то пристао. Атифа каже да им Шериф сада ретко навраћа, да је супруг више на папиру, а рекао јој је и да размишља да се врати у Турску где му живе деца из првог брака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

komentator

14.02.2019. 22:49

Dete je prelepo i, vidi se, negovano. Smatram da Atifa zaslužuju svaku moguću pomoć jer je za ovakav korak trebalo mnogo hrabrosti, volje i odricanja. Sa srećom.