Стипендије најбољим студентима

С. Б. М.

23. 01. 2019. у 21:34

Стипендије најбољим студентима

Заменик главног уредника "Новости" и амбасадор Елдар Хасанов Фото А.Станковић

Наше најбоље академце убудуће ће да финансира Фондација за одрживи мир и развој (IFSPD), а за селекцију стипендиста биће задужена Фондација хуманости “Вечерњих новости”

НАЈБОЉЕ српске студенте убудуће ће финансирати Фондација за одрживи мир и развој (IFSPD), а за селекцију стипендиста биће задужена Фондација хуманости “Вечерњих новости”. Приликом посете нашој редакцији, протокол о сарадњи потписали су амбасадор Азербејџана у Србији проф. др Елдар Хасанов, аташе амбасаде Емил Агајев, као и Сандра Богуновић, представник балканског огранка фондације.

Његова екселенција Елдар Хасанов рекао је да помно прати рад Фондације хуманости и да је одушевљен бројем људи којима су “Новости” помогле. Амбасадор је истакао и да су “Новости” један од најзначајнијих медија у Србији и окружењу, као и да је Амбасада Азербејџана одувек имала одличну сарадњу са нама.

- Одлучили смо да наше пријатељство и добре односе продубимо кроз сарадњу са Фондацијом хуманости и пројекте које ћемо заједно реализовати у наредном периоду - казао је Хасанов.

Прочитајте још - ЗА РАДОСТ НАЈМЛАЂИХ: Фонд хуманости Компаније "Новости" даровао књиге за Дечје село у Сремској Каменици

Амбасадор је нагласио и да је пријатељство између Азербејџана и Србије јако, пре свега јер, како је рекао, наше две земље имају богате историје, културе, обичаје и традиције.

- Азербејџан не признаје независно Косово и јавно смо били против њиховог уласка у Интерпол. Са Србијом сарађујемо на свим пољима, од културе и туризма до спорта. Код нас ради 18 ваших истакнутих спортиста и тренера. Подсећам и да је прошле године у нашој земљи отворена катедра за српски језик и да 34 наша студента сада уче ваш језик. Уједно, на Филолошком факултету у Београду отворен је центар за учење азербејџанског језика, па сада и ваши студенти, кроз усвајање језика, могу да се упознају са нашом културом и традицијом - навео је амбасадор ове евроазијске државе.

Хасанов је подсетио и да је пријатељставо између Србије и Азербејџана истакнуто чак и у Уједињеним нацијама, као пример пријатељства хришћанске и муслиманске државе.

УЛАГАЊЕ У ИНФРАСТРУКТУРУ

АЗЕРБЕЈЏАНСКА Република је у претходном периоду уложила значајна средства у инфраструктуру Србије, односно изградњу путева, мостова и тунела, али и за помоћ школама и болницама, као и настрадалима од поплава. Истовремено, обновили су Цркву Свете Петке у Новом Саду и Бајракли џамију у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације