Мештани Путинова: Брате Владимире, не дај наше Косово!

Ј. ЋОСИН

четвртак, 17. 01. 2019. у 10:02

Мештани Путинова: Брате Владимире, не дај наше Косово!

Maлиа Петрушић и Небојша Арсић наздрављају "Путиновачом"

Мештани села Путиново, надомак Медвеђе, уочи посете руског председника Србији поручују: Увек си добродошао. Ако не данас, увек ћемо те лепо дочекати. Кафана "Крим" најпосећеније је место у селу, где се пије ракија "путиновача"

БРАТЕ Путине, не дај Косово! Ти си једини који може да спречи отимање ове свете српске земље. Нема словенског народа без Косова.

Ово су уочи данашње званичне посете Србији председнику Русије Владимиру Путину поручили мештани села Путиново, који су пре неколико година свој заселак Аџинци на југу земље, у Горњем Гајтану, на петнаестом километару од Медвеђе, прекрстили због велике љубави према руском народу, али и првом човеку ове земље.

Иако су давно изразили жељу да њихово село које има свега петнаестак кућа посети руски председник, пред његову званичну посету Београду не надају се превише да ће он доћи код њих, али су, кажу, за његову посету увек спремни.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОПУЛАРАН У СРБИЈИ: Путин има село, цркву, ракију...(ВИДЕО)

- Кад год дошао, добро дошао. Ми смо увек спремни да га дочекамо и угостимо. Пуно нам је срце љубави према њему и руском народу. За њега имамо и посебну ракију, названу баш по њему - каже мештанин Малиша Петрушић.

На идеју да промене стари назив, мештани су се одлучили јер нису желели турско име за своје село. У знак захвалности према Владимиру Путину, поставили су таблу на улаз у место, домаћу ракију од шљиве назвали су "путиновача", а кафану су назвали "Крим", и то симболично, на петнаестогодишњицу припајања Крима Русији.

Путоказ на улазу у Путиново

Од тада је, додају, ово место, које још називају "библиотека" и "пензионерски дом", најпосећеније у селу, а кроз њега су за само две године прошли многи љубитељи "братске земље", али и сами Руси, новинари, пријатељи, рођаци ових мештана. Ипак, највише их је, како кажу, обрадовала недавна посета амбасадора Русије Александра Чепурина.

- Пробао је наше домаће специјалитете, пршуту, пихтије, "путиновачу". По њему смо Путину послали поклон, слику угравираног медведа. Чули смо да је слика дошла до њега, да је чуо за наше село и да је одушевљен. Након посете Чепурина, добили смо пут до села, захваљујући Општини и братској Русији и на томе смо захвални - поручују у овом селу и надају се да ће после амбасадора и председник Русије једном бити њихов гост.

Ракија "путиновача"

Председник Општине Медвеђа Небојша Арсић каже да је надалеко постала позната прича о овом засеоку и љубави његових мештана према Владимиру Путину у руском народу.

- Мештани села Путиново су, пре свега, добри домаћини, гостољубиви. Поред свих богатстава која наша општина има у руднику у злату, олову, цинку полудрагом камењу, Сијаринској Бањи, наш домаћин је ипак највеће богатство. Сваког ненајављеног госта увек лепо дочекамо, а тако би било и са председником најмногољудније и најмоћније земље - истиче Арсић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОСЕТА РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Око Путина обруч од 30 руских "духова"

СТИГЛИ ХОЛАНДСКИ НОВИНАРИ

НИ три године откако су Аџинци променили назив у Путиново, овај заселак не престаје да буде занимљив и свим светским медијима. У селу кажу да су о њима писали и турски, и енглески, и немачки, и други медији, а дан уочи посете руског председника Србији, репортер "Новости" у Путинову је затекао новинаре из Холандије (на слици). Они нису били расположени да поделе своје искуство о овом гесту мештана Горњег Гајтана, али су нам кратко рекли да о томе свакако "треба писати".

Коментари (68)

Miki

17.01.2019. 10:21

Bravo za ove ljude! Nadam se da Putin zna za ovo selo i za rakiju! Lepo s njihove strane sto su mu se i sada obratili!

Igor

17.01.2019. 10:24

Citav srpski narod prepoznaje Putina kao najveceg svetskog lidera koji konstantno brani nase stavove

Sonja

17.01.2019. 10:24

Ovo selo nosi lepu simboliku. Znamo da će Srbija uvek imati podršku od predsednika Putina u rešavanju kosovskog problema.

Igor

17.01.2019. 10:25

Zna Putin koliko na Kosmetu ima pravoslavnih svetinja, vernik kao on nikad ne bi ni jedan hram prepustio u ruke islamistima.

Mihajlo

17.01.2019. 10:27

Putin nikada neće dozvoliti da Srbija ostane bez Kosova i Metohije i da se prizna lažna država

Voja

17.01.2019. 10:54

Bez Rusije nema rešenja problema KiM a Putin poštuje naš teritorijalni suverenitet i bori se da zaštiti naše interese.

Natasa

17.01.2019. 10:55

Nadam se da ce Putin usreciti mestane ovog mesta i uspeti nekada da im dodje u posetu

Nata

17.01.2019. 11:20

Putin je naš najveći prijatelj i oslonac, danas idemo svi da mu pokazemo koliko smo mu zahvalni.

Ana

17.01.2019. 12:14

Predsednik Putin i Rusija zasluzuju nase najvece postovanje koje im se ukazuje. Ovo je jos jedan primer toga. Putin jeste najveca podrska Srbiji, kako na svim poljima, tako i po pitanju KiM.

ivan

17.01.2019. 23:10

Ovo je dokaz kolika je ljubav izmedju Srbije i Rusije, mi smo bratski narod i to svu treba da znaju.