СУСРЕТ ГЕНЕРАЦИЈА: Пензионери воле да заиграју

К. М.

26. 12. 2018. у 17:02

СУСРЕТ ГЕНЕРАЦИЈА: Пензионери воле да заиграју
Универзитет за треће доба "Ђуро Салај" организовао још један сусрет активних пензионера. Године нису биле препрека ни младима ни старима да покажу да је међугенерацијска сарадња пут за размену искустава и знања

РУКОТВОРИНЕ маштовитих пензионерки од пустоване вуне, хеклани и ткани радови на плочи, колекције сатова, кишобрана и антиквитета времешних пензионера, зачињени музиком и дружењем које године не броји. Овако је протекла још једана традиоционална манифестација која је окупила више од 170 припадника трећег доба под слоганом "Могу, дођи да видиш" у организацији Универзитета за треће доба "Ђуро Салај".

- Дошли смо да гледамо баку и њене пријатељице које се друже сваког дана и праве разне ствари. Воле да певају, да плешу и лепо ми је у њиховом друштву. Једва сам ишчекала данашњи дан, на крају смо заједно сви играли на бини - одушевљена је тринестогодишња Марија, која се у пратњи старије сестре упознавала са умећем и рукотворинама бакиних вршњака.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Археолози пронашли окамењене остатке коња код Помпеје

Окупљање је започело у клубу Таетра 78, на изложби "Оживимо дух старог Београда". Својим духом и уметничким делима, излагачи су доказали да су и даље присутни и да у Београду опстаје шарм прошлих времена. Посетиоци су могли да погледају уникатне ручне радове, ствари старе више од 100 година, обућу која се носила крајем 19. и почетком 20. века, као и моделе који су красили Београђанке пре пола века...

Учесници су преносили своје приче и приче својих предака и учинили да потпуно оживи дух старих времена. Гостили су се бомбонама и ратлуцима, пили су бозу и лимунаду и евоцирали успомене уз колаче.

Веселији су заиграли уз звуке евергрин музике, у извођењу лирског тенора Зорана Јовановића, а многи су плесали валцер са плесном групом "Клуб љубитеља плеса", која такође окупља људе старије животне доби. Године нису биле препрека ни младима ни старима да покажу да је међугенерацијска сарадња идеалан пут за размену искустава и знања, али и љубави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације