Сава Петковић (71), из Ловаца код Јагодине, и његов син Дејан (44) баве се ауто-спортом, а идуће године ће им се, када уместо пробне добије возачку дозволу, придружити и Савин унук Стефан (20). Петковићима готово да нема премца у кружним и брдским тркама, јер се после сваког такмичења нађу на једном од прва три места. Сава је ауто-спортом почео да се бави први у Поморавском округу 1983. године, а у класи "фића" нико га није надмашио. Једини је у бившој Југославији у тој најтежој класи од 850 кубика побеђивао три године заредом. За та три узастопна шампионата, крагујевачка "Застава" га је наградила новим "фићом", а потом и "југом", којим је 1989. и 1991. године постао вицешампион.

Прочитајте још - Свечано отворен 51. Србија рели

- По занимању сам трговац, а ауто-трке сам почео да возим релативно касно, са 34 године. Возио сам максимално брзо. Ко вози с резервом, он је спор и не може да победи - каже Сава.

Његов син Дејан, металостругар, од седамнаесте године вози "голф" и "југо" за шампионат Србије, у последње две године је на свакој трци освојио неко од прва три места. Има две вицешампионске титуле у Србији за кружне трке под окриљем Спортског ауто и картинг савеза.

И наследник Стефан, из цуга је положио тестове и вожњу за Ц категорију, па једва чека да му истекне пробна дозвола да би се укључио у ауто-спорт. Возиће "фићу" који ће његов отац и деда да прераде за трке.