ТИХО и скромно, у подстанарској собици у Улици Шабана Коче у Новом Пазару, уз торту и поклоне најближе родбине и комшија, невероватно упорна и храбра мајка Атифа Љајић (61) прославила је данас, са својим супругом Шерифом Нокићем (69), први рођендан њихове ћерке Алине.

За Атифу је у јуну прошле године чуо цео свет. Она је годинама покушавала да остане трудна, а Бог јој је услишио жељу тек у 60. години када је, после четврте вантелесне оплодње и агоније коју је преживела, у Београду на свет донела здраву девојчицу Алину Љајић Нокић. Неколико пута Атифа је била на ивици живота и смрти, није имала никаква примања, а ипак ниједног тренутка, чак и када су јој лекари рекли да јој је и живот угрожен, није помислила да одустане од намере да се кад-тад оствари као мајка.

- Мој најсрећнији тренутак у животу био је 20. јун прошле године када је на свет дошла моја Алина. Моја лепотица, мамино злато. Хвала богу, здрава је и лепо напредује, осим за вакцинацију, ниједном није била код лекара. Мој сан се испунио. Иако живимо веома тешко, ја сам срећна жена, срећна до неба - причала нам је јуче ова Новопазарка док је са супругом Шерифом припремала торту за Алинин први рођендан и дочек гостију...

Са супругом Шерифом, Атифа, која још није стекла услов за пензију, бори се за голо преживљавање и што лепше детињство своје ћеркице Алине. Ни сами не знају како састављају за кирију, намирнице, пелене... Више пута били су принуђени да позајмљују новац да би купили дрва и платили струју.


ПРОЧИТАЈТЕ И:PREOKRET U NOVOM PAZARU: Šerif se vratio i priznao ćerku!


- Није лако у овим годинама, без икаквих примања, у трошној подстанарској собици, са болесним супругом, гајити тек рођено дете. Али, срећна сам што је имам и што ми је Свевишњи подарио и мајчинска љубав према мојој лепотици даје ми снагу да све издржим без икаквих проблема. Свим женама које још нису успеле да се остваре као мајке, а то желе, саветујем да се боре, да буду упорне и да, без обзира на године, нипошто не одустају. Уз Божију помоћ и наше врсне лекаре, који су и мени пуно помогли, упорност ће се исплатити - наглашава Атифа.

РАДОСТ Атифа и Шериф са својом мезимицом


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: DRUGA NAJSTARIJA PORODILjA STIGLA KUĆI: Alina došla, muž otišao i nije priznao devojčicu


Њен супруг, нажалост, не може много да учини за Атифу и Алину, јер је озбиљно болестан, а и године су, каже, пристигле.

- Ипак, увек сам ту да причувам дете, да помогнем Атифи кад се Алина ноћу пробуди и кад је купа, да скочим до продавнице за пелене. Није све то лако издржати у овим годинама, а посебно у нашој економској ситуацији. Волим Алину, она је и моја мезимица. Надам се да ће нас здравље послужити и да ћемо уз њу бити све док не порасте - искрен је Шериф Нокић.

НАПРЕДАК Девојчица понос времешних родитеља

БИЦИКЛ И ХИДОВ АПЕЛ

ЗАЈЕДНО са репортером "Новости" малој Алини рођендан је у среду честитао и познати новопазарски хуманитарац Хидо Муратовић који је слављеници донео нови бицикл и играчке. Он је један од малог броја Новопазараца који су од првог дана уз Атифу и њену породицу.

- Најважније је да Алина лепо напредује и да је здраво дете. Нажалост, собица у којој расте пуна је влаге и прокишњава. Немају никаква примања и једва састављају крај са крајем. Морамо јој помоћи. Зато апелујем на све читаоце "Новости", али и све добре људе широм Србије, да помогнемо овој породици да купи огрев и плати кирију, струју, воду - поручује Муратовић.