АЛЕКСИНАЦ – Када вам живот нанесе бол, жал и тугу, пред вама су две могућност: да изгубите веру у правду и Бога или да наставите да живите у нади да ће правда бити задовољена ако не на земаљском у небеском животу. Изабрао сам живот и своју душу сачувао, овим речима се синоћ својим суграђанима обратио Братислав Миладиновић, доктор Гаја из Алексинца коме су НАТО бомбе у једном трену убиле сестру Снежану, оца Драгољуба и мајку Љубицу а тешко раниле ћерку Дијану, сина Марка и супругу Вукицу.

- Живим и борим се да превазиђем бол, борим се за оздрављење своје и туђе деце, за опоравак своје и свих осталих породица. У мом и у осмеху моје деце наставља да живи лепота моје сесте, доброта моје мајке и честитост мог оца, дрхтавим гласом се доктор Гаја присећа својих најмилијих.

- Немогуће је заборавити такву трагедију и после 19 године опет сам исто узнемирен и враћају ми се слике. Не знам коме је било теже, супрузи која је спашавала децу из рушевина или мени који сам за страшну вест сазнао док сам био на ратишту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: SEĆANjE NA NATO BOMBARDOVANjE U ALEKSINCU - VUČIĆ: Srbija koju nisu ubili njihova kletva, naš zadatak i budućnost (VIDEO)

Миладиновићи су успели да залече ране и Дијана и Марко су сада своји људи. Ћерка је пошла очевим стопама а Марко је дизајнер. Имали су само 14 и 10 година када су НАТО бомбе порушиле њихов дом али нису разориле породицу.

- После такве трауме тешко је остати нормалан али ми смо се изборили за нашу децу. Велика смо подршка једни другима и то нам је дало снагу, каже Вукица.