КАДА је 2014. амерички Конгрес уклонио ознаке тајности са докумената ФБИ старих више од 100 година, истраживачи су се докопали Патента летећих машина Николе Тесле из 1911. године. Ове летелице, према идејама српског научника, имале су неинерцијалне и антигравитационе карактеристике идентичне онима на које указују истраживачи феномена НЛО. Предвиђене су да лебде, али и да невероватно убрзавају.

У новинарском трагању за везом између Тесле и технологија којима људска врста још није овладала, које је уследило после 2014, дошло се до интервјуа који је наш научник дао 15. октобра 1911. "Њујорк хералд трибјуну":

- Моја машина за летење неће имати ни крила, ни пропелере. Можете је видети на земљи и да никада не погодите да је то летелица. Биће у стању да се креће по вољи кроз ваздух у свим правцима савршено безбедно.

ПРИЧА о Теслиним летећим машинама, међутим, отишла је и другим током и дошла је до ведских списа старих више од 30.000 година. У Ведама се говори о више врста летећих машина које раде на истим принципима.

Тесла се са хиндуизмом сусрео 1893. године. Изрониле су фотографије нашег научника са Свами Вивеканандом, хинду просветитељем и реформатором, који је у Чикаго дошао из Бенгала на Светски парламент религија, а остао је три године. Хинду светац западној цивилизацији донео је јогу, медитацију, оформио је неколико центара у САД и био је прва спона две цивилизације. На његовим предавањима о древним знањима некадашњих цивилизација и хинду поимању природних закона Тесла је био редован гост. Када се Индијац вратио са Запада у пртљагу је носио само заједничку фотографију са Николом Теслом, која и данас стоји у његовом храму.

- Упркос бројним аналогијама између Теслиних принципа и ведске науке и несумњивом утицају хиндуистичких учења на њега, сасвим је несумњиво да је он дошао до својих спознаја самостално. Сусрети са Вивеканандом вероватно су само иницирали његову машту, изоштрили интуицију и усмерили га на исту адресу Морфогентског поља - објашњава инжењер Горан Марјановић, истраживач и следбеник Теслиног дела у Србији.

Он додаје да је српски научник био упознат са терминологијом и основним поставкама ведске филозофије. О томе, каже Марјановић, сведочи и његова преписка са хинду учитељем током 1895. У њој Тесла и Вивекананда расправљају о Теслиној идеји да математички демонстрира могућност да се сила и материја могу свести на потенцијалну енергију. Истина је и да је Вивекананда боравио у Теслиној лабораторији у Њујорку...

НАШ саговорник објашњава да се у чудесној Санкији, ведском спису старом око 12.000 година, налазе описани структурни механизми природе коју наука тек проверава или наслућује. Санкија сведочи да су раније цивилизације знале за вредности масе свемира, његов пречник, Планкове константе за брзину светлости... У ведским списима црне рупе у свемиру описане су баш како их данас тумачи наука. Укратко, Санкија је јединствена теорија поља заснована на вечном хармоничном осцилаторном стању простора који нас окружује. Резонанца у којој живимо је израчунљива по нумеричким аксиомима, а до истог "рачуна" дошао је и Тесла.

- Све своје дилеме и недоумице решио сам у Колорадо Спрингсу - подсећа Марјановић на речи Николе Тесле. Његове машине и сва Теслина нова физика која је настајала од 1890. до 1943. указује да је геније апсолутно добро знао како функционише космос, Сунчев систем, биљни и животињски свет.

КАДА су у питању летелице Николе Тесле, инжењер Марјановић се враћа на записе из Санкије. Тврди да су у ведским списима описани процеси "стицања масе објеката чија се структура мења од неманифестованих и недетектибилних до материјалних структура" и под којим условима се то догађа. Тајна је у космичким законима резонанце.

Никола Тесла са Свами Вивеканандом, хинду просветитељем и реформатором, у Чикагу, 1893. године

- Сам Тесла развијао је и патентирао више врста летећих машина и то у годинама када су први авиони летели једва неколико стотина метара - прича инжињер. - Позната су и у америчкој штампи илустрована његова решења летелица које се напајају преко енергетских торњева какав је био у Вондерклифу, а који су према нацртима нашег инжењера требало да буду размештени од Америке преко Русије и Амстердама до Латинске Америке. Сличне торњеве Тесла је планирао да поставља и по бродовима на океану. У каснијој фази, торњеви му за лет нису били потребни јер је предвиђао да се летелице напајају енергијом из јоносфере. Летелице које би користиле антигравитацију последње су решење генија...

ИНВАЗИЈА НЛО ЗБОГ НАШЕГ ГЕНИЈА?!

ТЕСЛУ је амерички новинар Френк Едвардс у делу "Летећи тањири - озбиљан бизнис" (1966) оптужио да је "ванземаљцима јавио да на Земљи постоје разумна бића". Едвардс каже да су се 11 година после Теслиних експеримената у Колорадо Спрингсу летећи тањири појавили у јатима, у толико великом броју као никада до тада.

У овој књизи угледни новинар пише о томе како је српски научник први и једини човек у историји који је, накратко, пореметио електростатичку равнотежу Земље што је било довољно да на све стране космоса, брзином светлости, појуре електромагнетни таласи. Према Едвардсу, ванземаљци су зато поново кренули да "стражаре" над планетом због нашег научника и не искључује да су ступили са њим у контакт.

Горан Марјановић

САНКИЈА

ИНЖЕЊЕР Марјановић за "Новости" каже да скоро три године проучава странице ведског списа Санкија и да не може да се начуди сагласности древних аксиоматских принципа и космогоније какву је развио наш научник.

- На Коларцу на јесен одржаћу предавање на ову тему. Тесла, највећи интуитивни геније у историји човечанства, за свог живота успео је да стигне до спознаја које су раније цивилизације сакупљале можда и милион година - каже Марјановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Na Vučića naleteli prevejani kriminalci (FOTO)

Vranje: Sumnjivi doktorat oterao direktorku

Njegoš u palati beskuća

TRESLO SE KOREJSKO POLUOSTRVO: Pjongjang izveo šesto nuklearno testiranje? Razvija H bombu

A od ćerke Brigit džip "mercedes"

Od "jabučara" može da se živi

Dečji nestašluk opasan po život

Slobodan Marović: Stanković mogao da mi uništi karijeru