ХРАБРА и упорна Атифа Љајић (59) из Новог Пазара, која је тек после пете вантелесне оплодње, 20. јуна ове године, у Београду, царским резом, родила девојчицу Алину, ипак неће сама бринути о својој мезимици.

Преокрет се догодио пре неколико дана када је Атифин супруг Шериф Нокић (68), који је упорно одбијао да Алину призна као своје дете и најављивао одлазак у Турску, где му живе одрасла деца из првог брака, одлучио да ипак остане и да сачува брак са Атифом и да у књигу рођених Алину упише под презименом Нокић. Алина, која је управо ушла у други месец свог живота, тако ће имати и тату и маму. Примила је прву вакцину, лепо напредује и засада је све у најбољем реду...

- Било је извесних кошмара у мојој глави због утицаја породице из Турске и овдашње средине, мојих година и здравственог стања. Све су то били разлози мог колебања и извесних неспоразума... Ипак, сели смо и причали, након чега сам донео коначну одлуку да останем. Учинићу све да помогнем Атифи око бебе и у Алинином одгајању. Био сам уз Атифу свих ових година док се као лав, жртвујући и свој живот, борила да се оствари као мајка, био сам јој велика подршка, бићу то и убудуће - каже Шериф Нокић.

Када смо их посетили, у изнајмљеном собичку у Улици Стефана Немање, Атифа није желела да много прича на ову тему, али нам је рекла да ће са Шерифом све бити знатно лакше.

ПОМОЋ Ко жели да помогне Атифи Љајић и њеној породици може то учинити на рачун: 200-79736988-79, Поштанска штедионица, Нови Пазар.

- Другачије је када сами у позним годинама, у подстанарској собици и без икаквих порихода, морате да одгајате тек рођено дете или када је неко уз вас. Радујем се због Алине што се све овако завршило - истиче Атифа и поручује свим женама које нису успеле да се остваре као мајке, а то желе, да не обраћају пажњу на "биологију" и године, да буду упорне и да се боре, јер ће Бог, уверена је, сигурно наградити њихову упорност.

Божја, али и свака друга помоћ биће потребне Атифи, Алини и Шерифу већ ове године, али и свих наредних. Све што је имала, Атифа је потрошила за вантелесне оплодње. Не ради, још није дочекала пензију, никаква примања нема ни Шериф, изнајмљену собицу која прокишњава плаћају 80 евра месечно.

- За месец дана мораћемо да се иселимо, јер власник намерава да руши објекат и ту гради већу стамбену зграду. Још не знамо куда ћемо. Због Алине тражимо собу са купатилом и парним грејањем, која ће сигурно коштати дупло више. Привремено смо збринути, јер су нам добри људи из Новог Пазара, Србије и дијаспоре на наш жиро-рачун послали око 90.000 динара, добили смо и обавештење од општине да ће нам помоћи са 100.000 динара. Стигло нам је и много беби-опреме и пакета са пеленама. Свима се захваљујемо, много нам значи свака помоћ - истиче Атифа и нада се да ће им добротвори помагати и убудуће како би могли да плате кирију и Алини обезбеде све услове за нормалан раст и развој.

Шериф са ћеркицом

ХВАЛА "НОВОСТИМА"

МЕЂУ првима, Атифи и Алини у помоћ је скромним поклонима (креветац, пелене, бенкице за бебу, средства за хигијену) притекао и Фонд хуманости "Вечерњих новости". Креветац, колица и другу беби-опрему добили су и од хуманитарца Хида Муратовића. Још много добрих људи звало је Атифу да јој честита на храбрости и лично упути подршку, неки су обећали да ће јој кад год буде у невољи помоћи.

- Хвала "Новостима" и вашим читаоцима, не само на поклонима, већ и на максималној подршци - поручује Атифа.